De Boomse voetbedevaarders op pad.© rr

Bedevaarders vertrekken vrijdagnacht op Grote Markt

Boom -

Het Broederschap van O.L.Vrouw van Scherpenheuvel Boom gaat vrijdagnacht 3 mei op pad voor de 213de editie van de voetbedevaart naar Scherpenheuvel. De tocht, van om en bij de vijftig kilometer heen en evenveel terug, gaat van start op de Grote Markt.

Aan de bedevaart gaat een startviering vooraf, die begint om 23.45 uur in de O.-L.-Vrouwkerk aan de Grote Markt. Nadien vatten de moedige stappers de tocht aan om zaterdagnamiddag 4 mei in Scherpenheuvel aan te komen. De viering in de Mariahal in Scherpenheuvel start dit jaar uitzonderlijk om 18 uur.

“Alle voetbedevaarders hebben de kans om via een intentiekaart hun persoonlijke gebedsintenties te overhandigen in de basiliek”, vertelt medewerker Omer Van der Heyden. “De intenties worden verzameld in de gebedenbus die opgesteld staat bij de inschrijvingstafel en worden gebundeld tot voorbeden die in de Mariahal worden voorgelezen. Alle intenties worden daarna afgegeven in de basiliek.”

Door de beperkte interesse en stijgende kosten, is er dit jaar geen busbedevaart meer. Op zaterdag 11 mei om 17 uur vindt in de O.-L.-Vrouwkerk in Boom nog een dank- en herdenkingsviering plaats.

(bar)

Alle info vind je op www.boomscherpenheuvel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners