Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. POLITIEKE ANALYSE. “Verrassing voor jonge kiezers: favoriete politici staan niet op hun stembrief”
    PREMIUM

    POLITIEKE ANALYSE. “Verrassing voor jonge kiezers: favoriete politici staan niet op hun stembrief”

    Als politici hun favoriete vijand mochten kiezen, zouden Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) ongetwijfeld mekaar kiezen. Gisteren kruisten beiden de degens in ‘Het grote duel’ op VTM. Een duel dat op voorhand twee winnaars kende, want ieder kon bij zijn eigen taalgroep scoren. Aanhangers van een nationale kieskring hebben daar vragen bij. Zij vinden dat Vlamingen ook voor Franstaligen moeten kunnen kiezen en omgekeerd. Het is immers niet eerlijk, vinden zij, dat de Waalse kiezer kandidaten zoals Bart De Wever of Alexander De Croo (Open Vld) niet kan afstraffen of belonen met een stem.
  2. HET GROTE DUEL. Magnette (PS) gooit de deur dicht voor De Wever (N-VA): “Wij gaan geen seconde verspillen aan confederalisme”
    84

    HET GROTE DUEL. Magnette (PS) gooit de deur dicht voor De Wever (N-VA): “Wij gaan geen seconde verspillen aan confedera­lis­me”

    PS-voorzitter Paul Magnette wil na de verkiezingen “geen seconde verliezen aan spreken over het confederalisme”. Dat heeft hij gezegd tijdens ‘Het Grote Duel’ tussen hem en N-VA-voorzitter Bart De Wever, die bleef hameren op een hervorming van ons land. “Als je een land zou schetsen en je schetst België, dan word je in een gekkenhuis gestopt.” Herlees onze liveblog over de felle clash tussen de twee kandidaat-premiers.