Amerika heeft geluidsopname van moord op Saoedische journalist, maar Trump wil er niet naar luisteren

© Photo News

Er bestaat een geluidsopname van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat bevestigt Donald Trump zondag. De Amerikaanse president wil er echter niet naar luisteren want het is volgens hem “zeer gewelddadig”.

evdg

“Wij hebben de geluidsopname. Ik wil er niet naar luisteren... omdat het een opname van een lijdensweg is”, aldus Trump in een interview met Fox News. “Ik ben op de hoogte gebracht van de opname. Ik weet ook exact wat er gebeurt. Het is erg gewelddadig, erg gemeen en vreselijk.”

De Amerikaanse president beloofde eerder dat hij één van de volgende dagen met “een allesomvattend rapport” zou komen over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op de Khashoggi bevolen.

Khashoggi, een criticus van het Saoedische regime, werd op 2 oktober gedood in het consulaat na een gevecht. De Verenigde Staten kondigden donderdag sancties aan tegen zeventien Saoedi’s vanwege hun rol in de zaak. Onder hen de Saoedische consul-generaal in Istanboel, Mohammed al-Otaibi, en Saoed al-Qahtani, een voormalige topassistent van kroonprins Mohammed bin Salman.

LEES OOK. Zo verdween het lichaam van vermoorde Khashoggi: “Uiteengerukt en in vijf koffers buiten gedragen”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen