Hans D. krijgt steun van huidige vrouw: “Wij praten niet over Annie”

Sint-Martens-Latem/Sint-Niklaas -

Huisschilder Hans D. (78), de voormalige echtgenote van Annie De Poortere (48), beweert dat zijn vrouw niet meer leefde toen hij thuiskwam na het voetbal. Opvallend: zijn huidige vrouw blijft hem steunen: “Over de zaak gesproken met mijn man? Neen, wij hebben het daar niet over.”

Met zijn handen in de zakken van zijn jas en met een mutsje op kwam Hans D. vrijdagochtend de Gentse rechtbank binnengewandeld. Vergezeld van zijn advocaat Ashley Bickx stapte hij zonder opkijken voorbij de persmeute. Zijn schouders opgetrokken, pulkend aan zijn neus. In 1999, toen hij samen met zijn zoon nog een emotionele oproep lanceerde in de hoop zijn vrouw Annie terug te vinden, zocht hij wel de camera op. Een waar toneeltje zo blijkt, want de realiteit is dat hij haar vijf jaar voordien – op zaterdag 12 november 1994 – zelf begroef in de tuin van de buren. Op het moment van de oproep wist hij maar al te goed dat zijn vrouw niet meer leefde.

(Lees verder onder de foto)

Ashley Bickx met Hans D. in zijn kielzog.© BELGA

De onderzoeksrechter hield Hans D. aan op verdenking van moord. Hij ontkent dat hij Annie vermoordde, maar geeft wel toe dat hij haar lichaam verborg. Volgens bronnen beweert hij dat zijn vrouw reeds dood was toen hij die bewuste avond in 1994 thuiskwam na het voetbal. De man kreeg een enkelband en zit momenteel thuis. De Gentse raadkamer verlengde zijn elektronisch toezicht vrijdag met een maand.

De stoffelijke resten van Annie De Poortere werden afgelopen weekend toevallig ontdekt tijdens graafwerken. De autopsie op de botten brengt alvast geen duidelijkheid: volgens het parket is het onmogelijk om nog een duidelijke doodsoorzaak vast te stellen.

Hans D. liet zich vrijdag niet zien toen we hem thuis opzochten. Zijn huidige vrouw wilde wel even met ons praten. Op de vraag of Annie al dood was toen Hans thuiskwam, kaatst ze de bal terug. “Geloof je dat niet misschien?”, klonk het fel. De vrouw is alvast niet van plan om haar man in de steek te laten. “Ik heb Annie nooit gekend, wat wil je dat ik daarover zeg? Over de zaak gesproken met mijn man? Neen, ik heb daar niet naar gevraagd.”

(ABA, CDS, PVH, LMD)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer