Direct naar artikelinhoud

Herbeleef hoe Waasland-Beveren aan het langste eind trok tegen STVV

Beeld photo_news

Aftrap om 20uRef: Wim SmetFreethielBeide ploegen wonnen dit seizoen maar zeven wedstrijden, toch staat STVV vijf plaatsen hoger!

85' WISSEL

Tuur Dierckx komt in de plaats van Aleksandar Boljevic

87'

Botaka die zit nog fris in de wedstrijd en probeert het dan maar eens mete en afstandsschot. Roef verrassen lukt hem niet, het lijkt op niets uit te draaien voor STVV.

81'

De vermoeidheid slaat toe bij de spelers van Vermant, opnieuw blijft iemand liggen met krampen.

79' WISSEL

Kurt Abrahams komt in de plaats van Jonathan Legear

79' WISSEL

Roman Bezus komt in de plaats van Yohan Boli

77'

Er sluipt een zekere slordigheid in het spel van de Waaslanders. Is er nog een kansje voor de bezoekers om een comeback te maken of is het te laat?

75'

Eindelijk nog eens doelgevaar van STVV. Kitsiou neemt een afvallende bal rechtsreeks op de slof, maar zijn knal is niet goed genoeg gericht om Roef te verschalken.

72' GELE KAART

Gele kaart Rudy Camacho

71'

Thelin wil ook nog graag een velddoelpunt meepikken, zijn schot wijkt af op een Truiens been en verdwijnt in hoekschop.

69'

De thuisploeg laat nu geen spaander meer heel van STVV. Thelin gaat helemaal alleen diep langs de flank, legt de bal achteruit op Boljevic maar doet dit net niet zuiver genoeg.

67'

Morioka speelt een dijk van een wedstrijd! De Japanner gaat deze keer voor eigen succes, zijn schot gaat een metertje naast het doel van Pirard.

Beeld belga

64'

De wedstrijd heeft een tweede adem gevonden. Ampomah probeert het nog maar eens vanop afstand, maar zijn schot kan Pirard niet verrassen en ook Thelin lukt het in de rebound niet.

62'

Nog een half uur te spelen en de bezoekers lijken maar geen antwoord te vinden op het verdedigende spel van Waasland-Beveren. De tijd begint te dringen als ze nog een punt willen redden.

58'

Isaac Thelin zet strafschop om

57'

Penalty!
Als de thuisploeg er dan toch nog eens uitkomt, dan zorgt dat meteen voor ophef. Ampomah wil de bal voorzetten, maar De Norre werkt de bal weg. Het is niet duidelijk of hij de bal met de arm raakt, dus gaat Smet de fase opnieuw bekijken. Strafschop oordeelt hij!

56'

STVV zet de thuisploeg onder druk! Waasland-Beveren komt niet meer tot aanvallen en dat heeft zijn gevolgen.

52'

STVV zoekt op het middenveld naar oplossingen, maar kan er niet goed uitkomen. Legaer slingert de bal wild voor doel en bereikt Botaka, maar de Waaslandse verdediging staat als een huis.

47'

Ampomah begint de missers op te stapelen! Opnieuw een heerlijk diepe bal van (wie anders dan) Morioka tot bij Ampomah. Die probeert de bal te controleren, in plaats van meteen te schieten, maar dat draait niet uit zoals hij hoopte. Pirard kan de bal zonder problemen oprapen.

45'

2e helft op gang gefloten

RUST

Jordan Botaka komt in de plaats van Samy Bourard

46'

1e helft afgefloten

44'

Bijna Thelin op slag van rust! Na een heerlijk uitgespeelde actie van Waasland-Beveren kan Thelin net niet goed genoeg bij de bal om de 3-1 op het scorebord te zetten.

42'

De Japanner Morioka draagt duidelijk de broek bij de thuisploeg. Hij eist dan ook de vrije trap op net buiten de zestien, maar krijgt de bal niet over de muur.

39'

Daar is Ampomah opnieuw! Hij en Thelin lopen zij aan zij naar de doorsteekpass, maar het is weer diezelfde Ampomah die de kans om verder uit te lopen laat liggen.

39'

Het is niet de wedstrijd van Ampomah, hij laat dé kans op de 3-1 liggen. Na de drie snelle doelpunten ligt de wedstrijd nu een beetje stil.

36'

Boli trekt zich nog eens op gang en wordt ook deze keer gestopt door buitenspel. De bezoekers staan al voor de vijfde keer deze wedstrijd buitenspel.

30'

Bij de Waaslanders speelt Demir een ijzersterke wedstrijd. Hij gaat nogmaals diep langs de flank en bezorgt Thelin de bal. Jammer genoeg mist hij zijn controle en kan de verdediging de bal oppikken.

27'

Boli gaat in de zestien liggen en eist een strafschop. Wim Smet wuift de eis weg en oordeelt dat het een schwalbe was. De beelden geven hem gelijk, ondanks knap acteerwerk van de aanvaller.

26'

Een aanstormende De Norre fusileert doelman Roef bijna, maar deze weigert de gelijkmaker binnen te laten. STVV komt wat meer opzetten nu.

24'

Na enkele tumultueuze minuten proberen beide ploegen nu de wedstrijd een beetje onder controle te krijgen.

22'

Vetokele komt goed weg nadat hij Boljevic van achteren tackelt. Scheidsrechter Smet houdt de kaarten op zak.

21'

Roef neemt een risico door uit te komen op een zwevende bal buiten de zestien, maar kan de bal net op tijd met de borst wegduwen.

15' GOAL

GOAL!
Het antwoord van STVV laat niet lang op zich wachten! Het is opnieuw Legear die de bal diep trapt richting Vetokele, die nu zeer alert reageert en de aansluitingstreffer voorbij de thuisdoelman knalt. De wedstrijd is nu helemaal losgebarsten.

14' GOAL

GOAL!
Aleksandar Boljevic tikt de bal voorbij een aanstormende Pirard en kan de bal dan makkelijk binnenleggen.

12'

GOAL!
Demir gaat voor Waasland Beveren diep langs de zijlijn en zwiept de bal naar de kleine rechthoek. Daar staat Thelin klaar om binnen te tikken, maar het is Goutas die de bal in eigen doel werkt.

11'

De aanvallende impulsen zijn er zeker en vast, maar bij de laatste cruciale passes loopt het tot nu toe altijd mis.

7'

Jonathan Legear heeft er duidelijk zin in: deze keer stuurt hij Vetokele diep, maar deze stond net buitenspel.

6'

Pirard kan de kopbal van Schryvers makkelijk uit de lucht plukken. In de tegenaanval die daar meteen op volgt, kan Legear net niet zuiver genoeg bij de bal.

5'

De openingsfase doet uitschijnen dat het allesbehalve een saaie wedstrijd zal worden, beide ploegen willen gretig aanvallen.

2'

Kersvers trainer Vermant ziet hoe STVV zijn spelers meteen in de verdediging duwt.