Stormweer

Nog steeds chaos op luchthaven Dubai na stormweer, al twintig doden in Oman

Een vrouw en haar kinderen picknicken in de luchthaven van Dubai.© reuters

De Verenigde Arabische Emiraten voelen nog steeds de gevolgen van het ongeziene stormweer van dinsdag, het luchtverkeer op de luchthaven van Dubai is nog steeds verstoord. Ondertussen werden na de storm al eenentwintig doden geteld in de regio, de meeste slachtoffers vielen in Oman.

rvs
Bron: reuters, bbc

Op Dubai International Airport, de tweede grootste luchthaven ter wereld, stonden de landingsbanen na de storm van dinsdag onder water, wat leidde tot omleidingen van vliegtuigen, vertragingen en geschrapte vluchten. Donderdagochtend maakte de luchthaven bekend dat er weer vluchten binnenkwamen aan Terminal 1, waar buitenlandse maatschappijen landen, maar dat er nog steeds rekening moet worden gehouden met vertragingen en verstoord vliegverkeer.

Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij op de luchthaven, had eerder gemeld dat het woensdag om middernacht plaatselijke tijd opnieuw van start zou gaan met het inchecken van passagiers, maar die deadline werd opgeschoven naar 9 uur vanochtend. Ondertussen kost het de luchthaven erg veel moeite om voedsel tot bij de gestrande reizigers te krijgen, omdat ook de invalswegen overstroomd zijn.

De storm had zondag al toegeslagen in Oman, dinsdag werden de Verenigde Arabische Emiraten getroffen, met de zwaarste regens sinds het begin van de tellingen, 75 jaar geleden. Die regenval was ook deels uitgelokt door ‘cloud seeding’, een manier om het weer te beïnvloeden. In de Emiraten kwam een man om toen hij met zijn auto werd meegesleurd door de plotselinge overstromingen. In Oman zijn ondertussen al twintig slachtoffers geteld. Onder hen ook tien schoolkinderen tussen 10 en 15 jaar oud, die in een schoolbus zaten die vol water liep.

Video | Dubai overstroomd door storm en uitgelokte “rains of goodness”