© Google Street View

Slachtoffer diefstal gaat achter dief aan, maar belandt met auto in tuin

In de Lakborslei is maandagavond een auto in een voortuin beland nadat een burger een inbreker had achtervolgd. De dief kon ontkomen.

dvd

De man was slachtoffer geworden van een diefstal in de Mattheus Corvensstraat. De verdachte was met de fiets gevlucht, waarna het slachtoffer hem achterna ging. Onderweg kwam hij een familielid in een auto tegen en stapte in, waarna ze de achtervolging samen verderzetten.

“In de Lakborslei ondernam de bestuurder een poging om de verdachte klem te rijden”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Daarbij raakte de wagen het trottoir, een stalen hek en een tuinmuurtje van een voortuin. Ook de brievenbus raakte beschadigd.”

De fiets van de verdachte werd geraakt, maar de verdachte zelf kon ontsnappen toen hij in een passerend voertuig instapte en wegreed. Zijn buit liet hij achter, dus die kon gerecupereerd worden.

De bewoners van het getroffen pand bleken op vakantie. De politie liet een bericht achter en is een onderzoek gestart Het was niet duidelijk wie de eigenaar is van de fiets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER