Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekende Vlamingen werken mee aan nieuw hoorspel voor kinderen

Enkele bekende Vlamingen zoals Warre Borgmans, Clara Cleymans en Camilia Blereau lenen hun stem aan een nieuw hoorspel voor kinderen. Margareta’s Buren, dat u vanaf maandag gratis kan downloaden in de Geluidshuis-app, is meteen een opwarmer voor het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

© Joris Herregods

Het hoorspel brengt kinderen terug naar 1507. Het jaar waarin de arme architect Keldermans niet meer weet waar zijn hoofd staat. Margareta van Oostenrijk wil almaar meer torentjes aan haar paleis en Jeroen van Busleyden blijft maar bijbouwen om plaats te maken voor grootse kunst.

Het verhaal vol burenruzies, roddelmarkten en keukenlatijn moeten kinderen én hun ouders warm maken voor een bezoek aan het nieuwe stadsmuseum. Dat opent op zondag 17 juni na tien jaar verbouwen opnieuw de deuren. Zo treedt de bekende acteur Warre Borgmans op als verteller en worden de stemmen van de verschillende karakters verzorgd door tal van bekende Vlamingen.

Margareta’s Buren is vanaf maandag 28 mei gratis te downloaden. Het is ook te beluisteren in de luisterhoek op de zolder van het Museum Hof van Busleyden. In het nieuwe museum is het familieparcours ‘De Gouden Kubus’ zodanig ontwikkeld dat gezinnen zelf kiezen hoeveel en welke opdrachten ze op hun tocht uitvoeren. (Groot) ouders en kinderen kunnen samen aan de slag met de speelse en inhoudelijke opdrachten. “Op die manier maken we van het museumbezoek een familiebelevenis”, zegt Björn Siffer (Groen), schepen van Cultuur.

www.hofvanbusleyden.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER