© Raymond Lemmens

Pakt Optima de dubbel? Bekerfinales in Beringen beloven spektakel

Nadat vrijdagavond de seniorsfinale Hasselt – Houthalen (dames nationaal/landelijk) al werd afgewerkt, staan er zaterdag- en zondagavond nog drie Limburgse bekerfinales geprogrammeerd in het Spectrum College Beringen. Op papier lijkt Hasselt – Lommel (heren nationaal/landelijk) de mooiste affiche, maar ook Optima – Zolder (heren provinciaal) belooft zaterdag (18.30 uur) erg spannend te worden. 

Dubbel voor Optima?

Kampioen Optima en Zolder gaven mekaar tijdens de competitie amper een duimbreed toe. Optima wist de titel pas op de laatste speeldag binnen te halen. De onderlinge duels waren telkens nagelbijters van formaat waarbij het bezoekende team zich nipt de betere toonde: 78-80 in Optima, 72-75 in Zolder. Beide ploegen beschikken over een heel brede kern én vanaf volgend seizoen staat er ook een nieuwe coach aan het roer.

Hetzelfde geldt voor Hasselt BT, dat zaterdag (21 uur) voor een moeilijke opdracht tegenover Lommel staat. De genomineerde spelers van Lommel ontbraken op de Awarduitreiking van de Limburg Basket Awards omdat er nog getraind moest worden. Zij zullen dus op scherp staan.

De provinciale finale bij de dames (zondag om 20.00u) gaat tussen dezelfde teams als nationaal/landelijk: Hasselt B – Houthalen B. Kampioen Houthalen B dat in de competitie ongeslagen bleef is hierin favoriet.

Aangeboden door onze partners