Argentijnse en Spaanse media ongenadig hard voor Messi en co: “Catastrofe” en “vernederende nederlaag”

© rr

© Clarin

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Argentijnse media zijn in hun analyse ongenadig voor de nationale ploeg na de zware 0-3 nederlaag tegen Kroatië op het WK. “Het was een catastrofe. Argentinië heeft ontgoocheld en staat met een voet uit het WK”, kopt de krant Clarin op zijn website.

jvh

LEES OOK:

- Onze chef voetbal huilt mee met Messi: “De wereld weet nu dat hij ook maar een mens is”

- VIDEO. “Argentinië is echt wel zwak”

“Argentinië is belachelijk gemaakt. Het vervolg van de competitie is in gevaar”, schrijft La Nacion na de 0-3 nederlaag tegen Kroatië. Op de nationale Argentijnse zender TV Publica verklaarde commentator Diego Latorre dat “Messi vandaag werd lamgelegd, hij was nergens”.

“Argentinië stelde zwaar teleur en is met een been uitgeschakeld”, schrijft de krant Clarin. “Het was een ramp. We verloren met 3-0 en op geen enkel moment in de wedstrijd hadden de spelers een antwoord. De geweldige fout van keeper Caballero was het begin van een nachtmerrie. Messi raakte bijna geen bal en was een schim van zichzelf. Ook zijn teammaats schoten tekort.”

De Argentijnse sterspeler - die tijdens de wedstrijd al opvallend gelaten en gefrustreerd reageerde op de onmacht van zijn ploeg - wilde na afloop ook niet reageren, hij liep de journalisten in de mixed zone in Novgorod straal voorbij.

© Clarin

“En zeggen dat hij gekozen werd omdat hij goeie voeten heeft...”

Vooral Willy Caballero krijgt veel kritiek. Dramatisch uitvoetballen van de doublure van Thibaut Courtois bij Chelsea leidde de 1-0 in. “Het was verschrikkelijk voor Caballero”, kapittelde Olé. “Sampaoli loofde hem nog voor zijn voetenspel, en net daar loopt het mis. Op het allerslechtste moment dan nog. Hij was na de tegentreffer ontroostbaar.”

Infobae heeft het over een “vernederende nederlaag tegen Kroatië”. “Argentinië staat op de rand van de uitschakeling”, klinkt het. Het medium focust op de blunder van doelman Caballero, die de 0-1 inluidde. “Hij heeft een ongelofelijke fout begaan. En zeggen dat hij gekozen werd omdat hij goeie voeten heeft...”

© Olé

“Tic tac, tic tac, tic tac. De bom staat op ontploffen”

Ook bondscoach Jorge Sampaoli krijgt de wind van voren. “Tic tac, tic tac, tic tac. De bom staat op ontploffen”, luidt het in Cronica. “De kleedkamer van de nationale ploeg is een broeinest waar elke afwijkende mening de boel op stelten kan zetten. Wanneer geeft Sampaoli er de brui aan? Het is een kwestie van tijd tot de bom ontploft.”

De Argentijnse bondscoach probeerde na de wedstrijd alvast de volkswoede te bezweren: “Kroatië is een goeie ploeg. Maar na de tegengoal brak er iets bij ons: we kregen geen vat op de gebeurtenissen. Deze nederlaag doet veel pijn.”

LEES OOK. Chef Voetbal Ludo Vandewalle: “Argentinië is echt wel zwak”

Na de teleurstellende 1-1 tegen IJsland en deze zware nederlaag heeft Argentinië zijn lot niet meer in eigen handen. Om toch nog naar de achtste finales te kunnen, moet volgende dinsdag alleszins worden gewonnen van Nigeria. “Er is geen alternatief. We zullen alles moeten geven in onze laatste match”, aldus de Argentijnse coach, die op begrip hoopt bij de Argentijnse fans. “Ik hoop dat ze ons kunnen vergeven. Ik ben verantwoordelijk voor dit resultaat. Ik heb mijn best gedaan maar kon de juiste oplossingen niet aanreiken.”

© La Nacion

Over sterspeler Lionel Messi zei Sampaoli: “Hij is onze kapitein, de leider van de ploeg. Maar we vonden hem vandaag niet in de passing, zodat hij niet in zijn gebruikelijke spel kon geraken. We werkten hard om hem de bal te geven maar de tegenstander werkte ook hard om dat te beletten. Het is een gevecht dat we hebben verloren.”

Intussen in Kroatië

Een heel ander gevoel intussen bij de Kroaten, die nu deze stuntzege al zeker zijn van de volgende ronde. Maar toch waarschuwde Man van de Match Luka Modric, die met een prachtige uithaal van buiten het strafschopgebied de 0-2 op het bord zette, zijn landgenoten voor overmoed.

“Het allerbelangrijkste is dat we ons doel hebben behaald (de kwalificatie voor de 1/8e finales),” sprak de middenvelder na de wedstrijd tegen Argentinië. “Nu moeten we wedstrijd per wedstrijd bekijken. We mogen niet te euforisch worden. We zijn tot grootse dingen in staat, maar daarvoor moeten we met de voeten op de grond blijven. Deze overwinning leek misschien makkelijk, maar dat was het allesbehalve. We hebben deze zege volledig verdiend. Het klopt dat ons eerste doelpunt een flater was van de keeper. Toch hebben we een perfecte wedstrijd gespeeld.”

© 24 Sata

Modric ziet ook een goede reden voor het falen van Messi. “Ik heb niet de gewoonte om over de prestaties van mijn tegenspelers te praten, maar als we het spel van Argentinië hebben kunnen ontwrichten, dan is dat omdat we als een compact blok hebben gespeeld. We wilden er alles aan doen om de bal te onderscheppen en te vermijden dat die in de voeten van Messi terecht kwam. We hebben als team fantastisch gepresteerd,” besloot de 32-jarige Modric.

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic zag geen zwak Argentinië, maar wel een subliem Kroatië. “Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat we na twee wedstrijden al gekwalificeerd zouden zijn. Argentinië was niet verward, wij waren uitzonderlijk sterk. We wisten dat hun defensie hun zwakte was en dat ze zouden plooien onder druk,” verklaarde Dalic na de wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen