Ruziënde broer en zus hebben nu allebei een hondje

Een broer en een zus, die om de haverklap ruzie maken, onder meer over hun hondje Lovely, worden over een maand opnieuw bij de rechter verwacht. De twee hebben ondertussen beiden een hondje waardoor de

rust voorlopig is weergekeerd.

ldn

Een 54-jarige man en zijn jongere zus leven al lange tijd in onmin met elkaar. De twee kunnen elkaar niet missen, maar als er contact is, vallen er soms harde woorden en dreigementen. Hoofdrolspeler in het verhaal was tot voor enkele weken het hondje Lovely, waar de man eigenaar van is. Geregeld dreigde de beklaagde de viervoeter van de trap te gooien. In de nieuwjaarsmaand leidde dat alweer tot ruzie en daarbij kreeg de zus een klap in het aangezicht. De zaak kwam voor de rechter en die besliste vier weken geleden om Lovely toe te wijzen aan de zus. Er werd ook een contactverbod opgelegd. “Dat is niet volledig goed nageleefd, maar er is vooruitgang. Er is amper nog ruzie geweest”, zo stelde de verdediging gisteren.

De beklaagde heeft zich ondertussen ook een hondje aangeschaft, zodat hij niet alleen moet wonen. De gemoederen zijn al wat bedaard, maar voorzitter Vanhoonacker was van oordeel dat de ‘time-out’ iets langer mag duren. “Ik zal zeker rekening houden met de toch al wat verbeterde toestand tussen jullie, maar voor ik een vonnis zal uitspreken, wil ik jullie hier op 27 juni nog eens terugzien”, was haar oordeel. De twee knikten tevreden.