Plus Artikelvrouwenvoetbal lotto super league: oh leuven 

Vrouwen van OHL laten koppositie liggen: “We hebben fouten gemaakt die we dit seizoen nog niet hadden gemaakt”

Marie Detruyer zet druk op Celien Guns van Club Brugge.© Sevil Oktem / VDB

Geen koppositie voor de vrouwen van OH Leuven. Op bezoek bij Club YLA gaven ze een 2-3-voorsprong nog uit handen om af te sluiten op een gelijkspel. De troepen van Jimmy Coenraets lieten zo na te profiteren van het gelijkspel tussen Standard en Anderlecht. Voor de OHL-vrouwen is het vanaf nu aftellen naar de bekerfinale van woensdag. Tegenstander dan? Club YLA.

Danny Van Hecke

“Na een zware verplaatsing hebben we gelijkgespeeld en we moeten daarmee tevreden zijn”, zegt Coenraets. “Maar uiteraard hadden we op meer gehoopt. We hebben in zes minder minuten een belangrijke zege uit handen gegeven. In die minuten hebben we zaken te grabbel gegooid door fouten die we dit seizoen nog niet hadden gemaakt. We hebben ons laten ringeloren en kwamen zo op een 2-0-achterstand. Nadien hebben we een uur lang veel energie verspeeld om de situatie nog om te buigen.”

© Sevil Oktem / VDB VDB

Maar uiteindelijk kwamen de Leuvense vrouwen wel op een 2-3-voorsprong en leken ze toch nog op weg naar de zege. “Op dat moment misten we door de geleverde inspanningen wellicht de scherpte om de thuisploeg definitief af te maken. En toch, ook na de 3-3 lieten we in de toegevoegde tijd nog de winning goal liggen. Uiteraard is dat balen, ja.”

© Sevil Oktem / VDB

Last minute-wijzigingen

Coenraets wou zich niet verschuilen achter excuses, al had hij die zeker kunnen inroepen. “Het klopt dat ik in laatste instantie nog enkele wijzigingen moest doorvoeren en vijf minuten voor de aftrap kwam daar nog een vervanging bij. Ook dat heeft meer dan waarschijnlijk meegespeeld. Hoe dan ook is er niets verloren en hebben we ons lot nog in eigen handen. Het is simpel: de resterende matchen winnen en we zijn er. Pas op, ik ga Brugge hier niet minimaliseren. Zij hebben de ruimtes klein gemaakt, hebben daar hun verschil uitgehaald en op die manier een knap punt gepakt.”

© Sevil Oktem / VDB VDB

Intussen zijn ze bij OHL vooral bezig met de bekerfinale van woensdag voor eigen volk. “Uiteraard zijn we daarmee bezig, maar we gaan niets speciaals doen. Alleen ons trainingsschema gaat een beetje anders zijn, wegens het feit dat we drie matchen spelen in zeven dagen. Woensdag komen we samen, eten zoals we gewoonlijk en gaan we in ploeg de finale van de U16 bekijken. Daarna gaan we voor onze eigen finale. Uiteraard willen we graag die beker, maar zaterdag staat er een even belangrijke match (thuis tegen Anderlecht, red.) op de kalender. Ook die willen we graag winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners