De Ketelaere in duel met Danilo.© REUTERS

Charles De Ketelaere kan Atalanta Coppa Italia niet schenken: Juventus wint Italiaanse beker na vroege goal

Het is Juventus dat met het kleinste verschil (0-1) de finale van de Coppa Italia heeft gewonnen tegen Atalanta. Charles De Ketelaere startte in de basis bij Atalanta, maar werd bij de rust al gewisseld.

vva

Vlahovic zette Juventus al vroeg in de finale van de Coppa Italia op rozen. De Serviër toonde zich sneller dan zijn bewaker en werkte koelbloedig de 0-1 tegen de netten. Het bleek uiteindelijk voldoende voor Juventus om de Italiaanse beker binnen te halen, want Atalanta kwam niet meer tot scoren.

Vlahovic scoorde de enige treffer in de finale.© AFP

Rode Duivel Charles De Ketelaere probeerde wel, maar vond net als de rest van zijn ploeg maar moeilijk openingen. Onze landgenoot bleef na rust in de kleedkamer. Lookman mikte voor Atalanta nog op de paal, terwijl Vlahovic een doelpunt afgekeurd zag worden door de VAR wegens buitenspel. In het slot raakte ook Juventus nog eens de lat en was er De Roon met de ultieme poging voor Atalanta. Maar zoals gezegd lukte scoren voor geen van beide ploegen meer. Zo bleef het 0-1 en pakt Juventus de beker van Italië.

In de slotminuten van de wedstrijd verloor Juventus-trainer Allegri wel nog zijn cool. Hij ging fel tekeer tegen de vierde ref en kreeg daarvoor een rode kaart. Uit onvrede gooide hij daarna zijn das ook nog weg, maar zijn team wint dus wel de Coppa Italia.

Geen prijs voor De Ketelaere en Atalanta.© AFP

Vlahovic leidt de Turijnse vreugdetaferelen.© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal