De politiehonden Victor en Thor toonden wat ze kunnen. Eén van hen valt hier een fictieve boef aan.© pza

Politie toont zich op Grote Markt met motards, fietsteam en honden Victor en Thor

Op de Grote Markt in Antwerpen hield de politie zaterdag een demodag. Verschillende diensten toonden wat ze te bieden hebben. De politie vierde zo het eenjarig bestaan van haar pop-up in de schaduw van het stadhuis.

De pop-up van politiezone Antwerpen opende vorig jaar op de Grote Markt en moet een plek zijn waar mensen die mogelijk bij de politie willen werken, terecht kunnen met hun vragen. “Intussen vonden al meer dan 2.000 bezoekers hun weg naar de pop-up”, zegt woordvoerster Kim Bastiaens van de politiezone Antwerpen. Een bezoekersaantal dat de politie tevreden stemt, de geplande einddatum van de pop-up werd ondertussen verschoven van juli naar december.

Ter ere van het eenjarig bestaan werd zaterdag een demonstratiedag gehouden op de Grote Markt. “Het Orida fietsteam en de motards van de verkeerspolitie zetten een sterk staaltje behendigheid neer. Het droneteam lokte heel wat publiek met zijn technische snufjes en politiehonden Victor en Thor verbaasden jong en oud”, blikt de politie tevreden terug. “Maar liefst 150 geïnteresseerden vonden de weg naar onze pop-up en praatten er met onze collega’s over een job bij Politiezone Antwerpen.”

© pza

© pza

© pza

© pza

 (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners