© EPA-EFE

Wil Cian Uijtdebroeks zijn witte trui in eerste Giro-bergrit meteen terugpakken? “Ik wil mee zijn met de favorieten en dan zien we wel”

Met rit acht staat de eerste bergrit in de Ronde van Italië op het programma. Voor Cian Uijtdebroeks meteen een goede kans om zijn witte trui die hij vrijdag verloor terug te winnen. Voor de start liet hij alvast een ontspannen indruk na.

Jorunn Vannoorden & Stijn Joris

In de tijdrit van vrijdag speelde hij zijn jongerentrui kwijt aan Lucas Plapp, maar in de rit van vandaag - de eerste bergrit in deze Giro - ligt de kans voor Cian Uijtdebroeks om meteen terug toe te slaan. “Of ik de trui straks al wil terugnemen? Hoh, misschien wel. Maar ik leg mezelf niet te veel druk op: vandaag is het niet mijn hoofddoel om dat te doen. Wel wil ik sowieso tijd terugpakken en bij de groep der favorieten zitten. Of dat ook effectief de witte trui oplevert zullen we straks wel zien”, aldus een rustige Uijtdebroeks voor de start van rit acht.

Naar het koersscenario van vandaag is het nog gissen, aldus de renner van Team Visma-Lease a Bike. “Het zou kunnen dat het vanaf de eerste klim à bloc is. Het hangt er vanaf wat de mannen van Ineos en UAE willen doen. Enerzijds moeten zij vandaag niets forceren, maar het zijn ploegen die een rit als vandaag maar wat graag willen winnen. Daarom is het moeilijk om voorspellingen te doen, maar dat het zwaar wordt staat vast (lacht).”

“Ik voel me wel goed. Natuurlijk is dat na een week koers moeilijk te zeggen, maar het is hier mooi en ik amuseer me wel. Dus wat er gebeurt zullen we wel zien.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer