Ongeziene plottwist in ‘Boer zkt vrouw’: Sanne (34) stuurt laatste kandidaten naar huis en past voor citytrip

Boerin Sanne verlaat ‘Boer zkt vrouw’ zonder partner. “Het ging me allemaal wat te snel”, klonk het.© VTM

Plottwist in ‘Boer zkt vrouw’. Na weken van onzeker en ongemakkelijk daten koos Sanne Theuwissen (34) zondagavond gewoon voor rust. Geen partner, en dus ook geen citytrip. “Voorlopig is er niemand nieuw in mijn leven.”

Tom Vets

Liefde laat zich niet dwingen. Toen Sanne zondagavond voor het laatst moest kiezen tussen aanbidders Boris en Robin, koos ze voor de derde optie: geen van beiden. Daarmee paste ze ook meteen voor de citytrip, die doorgaans volgt op het einde van het Boer zkt vrouw-traject.

“Het blijft voor mij lastig om mij open te stellen”, verklaarde ze haar keuze. “Ik zou het niet aankunnen, zo’n citytrip. Ik ben mezelf tegen gekomen en heb stappen gezet, maar nog niet genoeg.” Voor de kijker was het misschien even schrikken, maar helemaal onverwacht kwam de beslissing niet. Ook zij voelden de onwennigheid op het erf van Sanne.

De Limburgse melkveeboerin worstelt al sinds de eerste aflevering met haar plaatsje in het programma. Ze is acht jaar single en had na een pijnlijke relatiebreuk lang niet naar mannen omgekeken. Dat er nu drie op haar boerderij in Bocholt rondliepen, en dat 24 op 7, was van het goeie te veel.

(Lees verder onder de foto)

“Als ik iemand had gekozen voor die trip, gaf ik die enkel valse hoop”, aldus Sanne.© VTM

“Plots kreeg ik al die aandacht. Ik kon moeilijk om met die nieuwe situatie”, legt Sanne uit. “Had ik dan te vroeg toegehapt om mee te doen aan Boer zkt vrouw? Ik vind van niet. Het is trouwens gek dat velen me die vraag stellen. Als je niet meedoet, kan je dat onmogelijk weten. Ik heb echt meegedaan met de bedoeling een partner te vinden, maar het ging me allemaal wat te snel.”

Slotje aan het hart

Want wat op televisie over verschillende afleveringen heen wordt getoond, wordt opgenomen tijdens één pittige week. Nadat ze eerder al kandidaat Jimmy naar huis stuurde omdat hij haar te weinig ademruimte gaf, gaven aparte dates met de twee overblijvers de doorslag. “Het zou niet goed voelen om hen nog langer aan het lijntje te houden. Ik besefte dat het beter was om ermee te kappen. De mannen stonden al veel verder dan ik in dit traject. Als ik iemand had gekozen voor die trip, gaf ik die enkel valse hoop.”

“Zodra ik de beslissing had gemaakt, voelde ik mezelf weer rustig worden. Omdat ik wist dat het voorbij was”

Sanne Theuwissen (34)

Melkveeboerin

Na met gepieker gevulde dagen was Sanne blij dat ze de bewogen week kon afsluiten. “Zodra ik de beslissing had gemaakt, voelde ik mezelf weer rustig worden. Omdat ik wist dat het voorbij was.” De tegenpartij was logischerwijze minder tevreden, zeker omdat er vlak voor het uur van de waarheid nog hoop klonk. “Het is een droomvrouw, veel vakjes worden aangevinkt”, aldus Boris. “Dit kan openbloeien. Ik heb haar duidelijk kunnen maken dat ik interesse heb in haar.”

‘Concurrent’ Robin verwoordde het nog veel directer aan presentatrice Dina Tersago. “Ik ben zot van haar. Ik zou het heel erg vinden mocht ze neen zeggen. Ik kan dat niet wegsteken, ik ben een open boek. Ze zal dat wel in de gaten hebben. Het is een prachtige vrouw, maar ze heeft een ferm slotje aan haar hart hangen.”

(Lees verder onder de foto)

“Het is een prachtige vrouw, maar ze heeft een ferm slotje aan haar hart hangen”, aldus Robin.© VTM

Hoewel de ontgoocheling duidelijk was, werden beide heren niet kwaad werden na het nieuws. Robin noemde het zelfs een knappe beslissing. “Ik vond het fijn dat ze het sportief opnamen”, zegt Sanne. “Na die laatste opnames zijn ze vrij snel naar huis vertrokken. Of toen ook voor mij de rust weerkeerde? Zo snel ging dat niet. (lacht) Ik moest toch een week bekomen. Achteraf heb ik de heren apart nog een berichtje gestuurd, maar daar is het bij gebleven.”

Confronterend

En ze is blij dat alle beelden eindelijk zijn uitgezonden. “Ik geef eerlijk toe dat het best confronterend is om die scènes terug te zien. Ik heb het er nog altijd op emotioneel vlak moeilijk mee. Door die uitzendingen werd ik terug gekatapulteerd naar die week, naar die momenten die ik moeilijk een plek kon geven. Ik vind dat ik het nu pas écht kan afsluiten. En neen, voorlopig is er niemand nieuw in mijn leven.”

Boer Niels kiest voor Sylvie

Boer Niels koos voor Sylvie.© VTM

In Gierle stond ook de zwijgzame boer Niels (32) voor zijn keuzemoment. Zijn keuze stond echter al lang vast. “Mijn gevoel is steeds naar Sylvie gegaan. Ik kan dat niet wegsteken, het werd lastig om Astrid nog aandacht te geven. Ik denk dat zij dat ook wel aanvoelde.”

Een correcte inschatting. Astrid vond het moeilijk om tot Niels door te dringen, terwijl Sylvie voelde dat er een klik was. “Vriendschappelijk, maar toch. En ik denk dat hij dat verder wil ontdekken.”

“De humor, grapjes en het onnozel doen trekken me aan”, motiveerde Niels zijn keuze. “Ik ben geen prater, maar ik ben toe aan een nieuwe relatie. Met Sylvie wil ik het wel proberen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen