Jean-Marc Mwema gaat met de Giants dinsdag in Groningen op zoek naar een zevende opeenvolgende zege.© BELGA

Plus ArtikelBasketbal BNXT League Elite Gold Donar Groningen-Telenet Giants Antwerp dinsdag 19.30 uur

Telenet Giants Antwerp gaat in Groningen op zoek naar zevende zege op rij: “Het leeft om de beste defensieve ploeg van Elite Gold te worden”

Antwerpen -

Telenet Giants Antwerp werkt dinsdag (19.30 uur) in het Nederlandse Donar Groningen de voorlaatste speeldag in Elite Gold van de BNXT League af. “We gaan voor een zevende zege op een rij en willen de beste defensieve ploeg van Elite Gold worden”, zegt kapitein Jean-Marc Mwema.

Patrick Ceulemans

Het is dinsdag vroeg dag voor Telenet Giants Antwerp. In de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem staat er om 9 uur een stevig ontbijt op het programma om dan met de spelersbus de verre tocht van 315 kilometer richting Groningen aan te vatten. Na het inchecken in een hotel in Groningen, staat er rust en een lichte sportmaaltijd op het programma.

Om 19.30 uur speelt Antwerp in Nederland dan de negende speeldag van Elite Gold en van de BNXT League af. Met 6 op 8 en met vooral zes opeenvolgende overwinningen staat Telenet Giants Antwerp afgetekend op de tweede plaats, achter leider Oostende. Belgisch gezien kunnen de Giants tijdens deze slotweek van Elite Gold die tweede stek niet meer kwijtspelen.

Play-offs

En dat is belangrijk met het oog op de komende Belgische play-offs. Daarvan vinden de kwartfinale (best of 3) plaats vanaf volgende week woensdag, 8 mei. De Giants openen die in eigen midden tegen nummer 7 in de stand. Dat wordt waarschijnlijk Kangoeroes Mechelen, Leuven Bears of Bergen. Bij eventuele kwalificatie voor de halve finale (best of 5) behouden de Giants dan het belangrijke thuisvoordeel.

Voor de ploeg van coach Ivica Skelin de play-offs aanvat, moet het deze week nog twee keer het parket op. “Zowel dinsdag in Donar Groningen als vrijdag 3 mei thuis tegen Heroes Den Bosch willen we onze winnende reeks verder uitbouwen”, zegt Jean-Marc Mwema. “Maar we hebben nog een challenge voor ogen. We willen namelijk de beste defensieve ploeg van Elite Gold worden. We staan er op dat vlak niet slecht voor, de voorbije weken waren we verdedigend erg sterk en dat hopen we de komende twee duels ook te zijn. Als dat lukt, volgen de overwinningen en kunnen we onze ambitie van beste defensieve ploeg waarschijnlijk wel waarmaken”, analyseert kapitein Jean-Marc Mwema.

Telenet Giants Antwerp is in de winning mood op en naast het veld. Zo was ook de Night of the Giants in het Sportpaleis een gigantisch succes met 13.500 toeschouwers en met de aankondiging van de nieuwe hoofdsponsor Windrose Tech zit de wind duidelijk in de zeilen. Als deze week de Elite Gold goed afgesloten wordt, zorgt dat meteen voor een positieve boost om de play-offs voor te bereiden.

De Giants willen deze week in een winnende modus blijven.© BELGA

MEER OVER Telenet Giants Antwerp