© RR

SHOPPINGTIPS. Antwerpse prints voor Versace, kunst op eenzame hoogte en tassen uit gerecycleerd materiaal

Lifestyle met een hart voor Antwerpen.

Ellen Bogaert

UAntwerpen inspireert Versace

Versace kiest voor Antwerpse microscopieprints.© RR

Voor zijn nieuwste campagne liet het luxueuze modehuis Versace zich inspireren door beelden van de onderzoeksgroep Electron Microscopy for Materials Science (EMAT) van de Universiteit Antwerpen. EMAT is gespecialiseerd in het bestuderen van nanomaterialen tot op de schaal van individuele atomen. Het maakt daarbij gebruik van zeer krachtige elektronenmicroscopen.

Versace raakte geïntrigeerd door de eigenschappen van gouddeeltjes die op nano-niveau veranderen van kleur. In de campagne Gold: Versace to the last atom zien we duidelijk de overeenkomsten tussen de patronen van de deeltjes en de prints op de topjes en minirokjes. Ook topmodel Claudia Schiffer liet zich welwillend fotograferen in de Antwerpse print.

www.versace.com/stories, www.uantwerpen.be  

Expo in Koninklijk Entrepot

Luxeduplex met onder meer een oranje lichtconstructie van Adalbert Gans.© Willem Van Puyenbroeck

Tot 5 juni kan je een uniek villa-appartement bezoeken in het Koninklijk Entrepot aan ’t Eilandje. Vastgoedgalerij Immodôme organiseert er samen met villabouwer Vlassak-Verhulst, architectenbureau am designs en kunstenaars Adalbert Gans en Mark Swysen een expo. Abstracte lichtconstructies, hedendaagse kleurrijke werken en kunstinstallaties vullen er een decor van liefst 400 m².

Het pand, dat de twee bovenste verdiepingen van het gebouw inpalmt, wordt ook wel eens het kroonjuweel van het Koninklijk Entrepot genoemd. Je geniet er alleszins van een prachtig uitzicht op de haven. Naast Gans en Swysen ontdek je er ook werken van Julie en Olivia Saverys, Ethan Caflisch en Eberhard Ross.

Tot woensdag 5 juni kan je het appartement en de expo op afspraak bezichtigen. Entrepotkaai 4, 2000 Antwerpen. Inschrijven via www.immodome.be

Creatief met recyclage

Tas met een accent van PVC (55 euro).© Mathieu Teissier

Be the fibre is een non-profitmerk gespecialiseerd in circulaire producten en textielrecyclage. Samen met de non-profitorganisatie We Make Hope haalt het afgedankt textiel op bij inzamelpunten zoals AS Adventure, JBC, Torfs, Bel&Bo en Moose in the City.

Wat nog in degelijke staat is, wordt verkocht in de recent geopende winkel in Boechout. De rest wordt mechanisch gerecycleerd tot een stof die gebruikt wordt om er nieuwe accessoires van te maken. Hippe tassen bijvoorbeeld, die lokaal worden vervaardigd in een maatwerkbedrijf. De opbrengst van de verkoop van de ingezamelde kleding en circulaire producten gaat naar duurzame ontwikkelingsprojecten wereldwijd.

We Make Hope, Provinciesteenweg 400, 2350 Boechout, shop.bethefibre.be