Direct naar artikelinhoud
Filmmuziek

Carter Burwell, huiscomponist van de Coen Brothers, eregast op Gentse Soundtrack Awards

Carter BurwellBeeld Tycho Burwell

Op de World Soundtrack Awards in Gent wordt dit jaar voor de allereerste keer de filmmuziek van Carter Burwell live gespeeld. Het orkest van dienst is het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. 

Burwell is een van de belangrijkste hedendaagse filmcomponisten. De Coen Brothers weten hem zowat elke keer te vinden, Burwell maakte de muziek onder andere voor Fargo, True Grit en No Country for Old Men. Ook de scores voor films als Being John Malkovich, In BrugesWhere The Wild Things Are en Twilight zijn van de hand van Burwell. Dit jaar werd hij genomineerd voor een Oscar én een Golden Globe met de muziek die hij maakte voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

In oktober, op de World Soundtrack Awards, zal het de allereerste keer zijn dat zijn filmmuziek live gespeeld wordt. Op een groot scherm zal de muziek begeleid worden door filmfragmenten. "Burwell slaagt er steeds in om voor elke film de juiste sfeer en de gepaste klankwereld te bedenken", looft Brossé. "Hij componeert in verschillende muzikale stijlen en bezit een rijk palet aan zowel akoestische als elektronische kleuren."

Het concert op de World Soundtrack Awards gaan door op 17 oktober in Capitole Gent. worldsoundtrackawards.com