Archiefbeeld ter illustratie
Foto: Belga

Arrestant grijpt dienstwapen en verwondt 2 agenten in Parijs

In een politiekantoor in Parijs heeft een man met een wapen op 2 agenten gevuurd. Dat bevestigt de chef van de Parijse politie. Beide agenten raakten ernstig gewond en een van hen liep levensbedreigende verwondingen op. 

De dader was rond 22 uur gearresteerd in een gebouw in het zuiden van Parijs wegens een "zeer gewelddadige aanval op een vrouw" met een stanleymes, aldus de politiechef.

De aanval op de agenten speelde zich kort daarna, iets voor 22.30 uur, af in het politiekantoor van het 13e arrondissement van de Franse hoofdstad. De agenten hadden de man net opgepakt en gefouilleerd en waren een ademtest aan het afnemen, toen hij een van hun dienstwapens greep en het vuur opende.

Beide agenten raakten daarbij ernstig gewond. Een van hen liep zelfs levensbedreigende verwondingen op. Ook de arrestant zelf raakte zwaargewond aan de borst door tegenvuur, maar verkeert niet in levensgevaar. Ze werden alledrie naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens politiechef Laurent Nuñez zijn er nu 2 onderzoeken geopend naar de arrestant, voor moordpoging op de vrouw en moordpoging op de agenten. Daarnaast start de interne inspectie van de politie een onderzoek naar het vuurwapengebruik van de agenten die terugschoten op de man, een standaardprocedure wanneer een politieagent zijn wapen gebruikt.

Beelden van ambulances die aankomen aan het politiekantoor:

Meest gelezen