Directeur Niek De Meester bij een van de topstukken van de expo PlayZone Europe in het Speelgoedmuseum.© Dirk Vertommen

Drie tentoonstellingen voor de prijs van één tijdens Dag van Europa: “Speciale dag in stijl vieren”

Mechelen -

Naar aanleiding van de Dag van Europa en Construct Europe kan je op donderdag 9 mei drie tentoonstellingen bezoeken voor de prijs van één. Met een toegangsticket kan je naar expo’s die Europe belichten in het Hof van Busleyden, het Cultuurcentrum en het Speelgoedmuseum.

“In het licht van stadsfestival Construct Europe lopen er in onze stad op dit moment drie tentoonstellingen die elk op hun manier de Europese samenwerking verbeelden”, zegt Kristof Calvo (Voor Mechelen), voorzitter van Mechelen Feest. “Met deze unieke actie willen we Mechelaars en andere bezoekers aanmoedigen om ze zeker een keer samen te bezichtigen. Voor de prijs van één tentoonstelling kan je de drie expo’s bewonderen.”

Via de tentoonstelling ‘Ridders van het Gulden Vlies’ in het Museum Hof van Busleyden leer je hoe Mechelen gaststad was van misschien wel één van de eerste Europese politieke allianties. Lieven Blancquaert stelt dan weer foto- en videomateriaal van haar reis door Europa tentoon in het Cultuurcentrum en via PlayZone Europe in het Speelgoedmuseum ontdek je welk speelgoed er ontstond in de verschillende lidstaten.

Lieven Blancquaert stelt tentoon in het Cultuurcentrum.© Ward Bosmans

In stijl

“We willen 9 mei, de Dag van Europa, in stijl vieren”, zeggen Calvo en schepen van Cultuur Björn Siffer (Voor Mechelen). “Dit speciale ticket biedt dan ook een unieke kans om Europa te ontdekken aan de hand van kunst en cultuur. Met de actie willen we ons cultuuraanbod en Construct Europe toegankelijker maken. Bovendien is het dan Hemelvaartsdag en hebben heel wat mensen een vrije dag. Er is dus geen excuus om niet te komen.”

Het speciale combiticket is alleen geldig op donderdag 9 mei. Een kaartje aankopen kan via de webshops van het Museum Hof van Busleyden en Kunsthal Mechelen of aan de kassa op de dag zelf. Voor alle info kan je terecht op de website van Construct Europe.(svds)

www.construct-europe.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners