© AFP

Sam Bennett wint derde etappe in Vierdaagse van Duinkerke en blijft in die andere roze trui

Sam Bennett (Decathlon AG2R) heeft de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen, de koninginnenrit tussen Arques en Cassel. Hij klopte in een sprint met drie Paul Penhoët en Jenno Berckmoes (Lotto-Dstny). Sam Bennett blijft in het roze. De rittenkoers eindigt zondag.

Michael Van Damme

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De renners moesten in een lokale ronde telkens twee hindernissen over, de Rue du Tambour (2,7 km aan 4,5%) en de Mont Cassel (3 km aan 4,3%), en finishten aan het einde van de achtste lokale ronde een kilometer na de top van de kasseiklim Rue du Tambour.

Vroege aanvallers Fausto Masnada (Soudal-QuickStep), Jeremy Lecroq (St Michel-Mavis-Auber93) en Enzo Leijnse (DSM-Firmenich PostNL) werden gegrepen, maar in de finale vormde zich een nieuwe kopgroep met Samuel Watson, Alexis Guerin, Kasper Asgreen, Thomas Gachignard en Joris Delbove in de tegenaanval.

Toen de kopgroep de hete adam van het peloton voelde, viel Asgreen aan in een poging voorop te blijven, maar hij werd gegrepen net als de laatste aanvallers Delbove en Watson.

Sam Bennett viel aan op de laatste klim en kreeg het gezelschap van een aantal renners onder wie ploegmakker Oliver Naesen, die hem richting sprint loodste waar de Ier makkelijk Paul Penhoët en Jenno Berckmoes klopte.

Sam Bennett is al aan zijn derde zege toe in de Vierdaagse van Duinkerke, nadat hij eerder dit seizoen nog niet had gewonnen. De Ier heeft in Noord-Frankrijk eindelijk zijn goede en snelle benen teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen