België is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de vorige editie. Premier Michel bij een WEF-congres in Davos in 2015.
Volledig scherm
België is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de vorige editie. Premier Michel bij een WEF-congres in Davos in 2015. © BELGA

België zakt verder onderuit op competitiviteitsranking Wereld Economisch Forum

België is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de vorige editie, toen ons land ook al achteruitging. België staat op de eerste plaats wat macro-economische stabiliteit betreft, maar verliest vooral punten voor  qua ICT en de arbeidsmarkt.

40 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is niet de schuld van Calvo, die zit niet in de regering. Het is de schuld van het beleid van de regering. Dat een neoliberaal beleid. En een dergelijk economisch beleid schept enkel voor de elite en vernietigt voor al de rest, inbegrepen het milieu en de niet onuitputtelijke voorraad bronnen waaruit we moeten putten voor onze economie.
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Ons land is stilaan een derdewereldland aan het worden!daarom vragen wij nu die boot voor electriciteit te leveren!jongens toch welk beleid is dit hier?men geeft hier geld uit dat wij niet hebben,en dat asielbeleid loopt weg met onze welvaart,mar men wil het niet horen en blijven maar verder doen met al die knoeiers!!!
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    En waar zit Cal(Claxon)vo nu? Niemand thuis?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Zolang de staat niet het lef heeft om ook rijke families en multinationals evenveel te belasten als hun werknemers,zal het begrotingstekort blijven oplopen en blijft het middenveld de melkkoe van die 1%.
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Waarom zou de gemiddelde Belg nog gemotiveerd zijn om te innoveren als je ziet dat jouw inspanningen voornamelijk de Belgische Staat ten goede komt. Ze slagen er dan nog ook in om die inkomsten slecht te beheren en voornamelijk te verdelen onder de rijken en de politieke elite.