© Tom Palmaers

Twee rijbewijzen ingetrokken na positieve speekseltest

De politie CARMA heeft donderdag in Genk een actie tegen overlast in het verkeer georganiseerd. Daarbij verloren twee chauffeurs hun rijbewijs na druggebruik. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst voerde vrijdag snelheidscontroles uit.

siol

Het overlastteam en de verkeersdienst van de politie CARMA trokken er donderdag samen op uit om overlast in het verkeer tegen te gaan. Op verschillende locaties hielden ze controles. Daarbij verloren twee bestuurders hun rijbewijs voor 15 dagen na een positieve speekseltest en werden twee mensen betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis. Onder de andere overtredingen die vastgesteld werden zat ook het bezit van een mes zonder wettige reden en het vervoeren van passagiers met een voorlopig rijbewijs.

Snelheidscontroles

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst voerde vrijdag op haar grondgebied snelheidscontroles uit. In de Pasbrugstraat in Hoeselt reden 14 van de 105 gecontroleerde voertuigen te snel. Op de Bilzersteenweg in Riemst waren dat 63 van de 716 passanten. 132 van de 805 bestuurders reden te snel op de Alden Biesensingel in Bilzen. Twee Nederlanders haalden in de zone 90 zelfs snelheden van 140 en 155 km/uur. Zij moeten zich verantwoorden bij de politierechter.