© Juventus FC via Getty Images

Massimiliano Allegri is al snel vergeten bij Juventus: Paolo Montero neemt op interimbasis over bij de Oude Dame

Paolo Montero zal tijdens de laatste twee competitiewedstrijden van Juventus dit seizoen als hoofdcoach opereren. Dat maakte de Oude Dame zondag bekend. De 52-jarige Uruguayaan is sinds de zomer van 2022 trainer van de U19 van Juventus. Hij volgt Massimiliano Allegri op, die vrijdag aan de deur werd gezet.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Montero leidt zondag zijn eerste training. Hij zit maandag een eerste keer op de bank bij het eerste elftal van Juve, in de uitmatch bij Bologna. Nadien is er volgende week nog het thuisduel tegen Monza. Juventus staat momenteel vierde in de Serie A, met evenveel punten als nummer drie Bologna. Het is al zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen.

Montero is een clubicoon van Juve en was als speler tussen 1996 en 2005 actief voor de club. Hij speelde in die periode 278 officiële wedstrijden voor de Bianconeri en pakte vier Italiaanse titels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Massimiliano Allegri werd vrijdag ontslagen bij Juventus. De 56-jarige Italiaan pakte woensdag nog de eindzege in de Coppa Italia, maar toonde zich in de blessuretijd van de finale tegen Atalanta Bergamo (1-0) van zijn slechtste kant. Bij een woede-uitbarsting tegenover de vierde scheidsrechter gooide hij zijn kostuumvest op de grond. Scheidsrechter Fabio Maresca gaf hem rood, een beslissing die Allegri trakteerde op cynisch applaus. Allegri keerde nadien nog eens terug naar de vierde ref en gooide ook zijn stropdas weg. Na de officiële ceremonie kwam het tot een confrontatie met sportief directeur Cristiano Giuntoli. Hij bedreigde ook een journalist van de Italiaanse sportkrant Tuttosport. 

“Zijn gedrag strookt niet met de waarden van de club”, zo liet Juventus vrijdag weten in een mededeling. In de wandelgangen wordt de naam van Bologna-coach Thiago Motta genoemd voor volgend seizoen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer