Duitse zwemleraar misbruikte jarenlang 37 meisjes

© AFP

Een rechtbank in Baden-Baden heeft een zweminstructeur die werkte in zwembaden in die zuidwestelijke Duitse stad veroordeeld tot 12 jaar cel voor seksueel misbruik van 37 meisjes. Na het uitzitten van zijn straf belandt hij in preventieve hechtenis.

De veroordeling ligt in lijn met wat de aanklagers hadden geëist. De advocaat van de man had gepleit voor een celstraf van zes jaar. Op verzoek van een advocaat van de slachtoffers vond de zaak achter gesloten deuren plaats, al mochten de ouders van de slachtoffers en journalisten het proces wel bijwonen.

De verdachte vertelde dat hij gedwongen werd om onder water filmpjes te maken van de kinderen, waarvan de jongste amper vier jaar was. De advocaat van de 34-jarige man las een statement voor dat zijn cliënt uit nieuwsgierigheid de beelden had gemaakt met de camera van iemand anders. Hij beweerde dat die andere man, zijn leidinggevende, hem later bedreigde en erop aandrong dat hij meer filmpjes moest maken. De rechtbank geloofde die verklaringen niet.

“Het spijt me voor eeuwig en ik wil me graag verontschuldigen voor alles wat ik gedaan heb”, zei de man, die erkende dat hij zijn fouten niet kan goedpraten of goedmaken.

Het misbruik van de meisjes in de zwembaden en in de kleedkamers duurde twee jaar lang tot de ouders wantrouwig werden. De rechtbank hield rekening met 200 afzonderlijke incidenten en het politieonderzoek leidde tot video-opnames bij de man thuis.

De man, die nog nooit eerder veroordeeld was, werkte als zelfstandige leerkracht voor drie verschillende zwemscholen in de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg tussen 2015 en 2017. Hij zat al meer dan een jaar in de gevangenis in afwachting van zijn proces.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen