Lynn Van den Broeck verlaat met tranen ‘Special forces’: “Ik wil écht niet stoppen”

Aan motivatie ontbrak het Lynn Van den Broeck (31) niet, maar de lichamelijke afmatting in ‘Special forces’ werd haar te veel. Maandagavond moest ze diep teleurgesteld het programma verlaten.

De actrice was nochtans begonnen aan het programma met een missie. Jaren geleden liep ze met haar beste vriend over straat. Toen hij door iemand werd aangesproken en zelfs bedreigd omdat hij homoseksueel was, maakte ze rechtsomkeer. “Ik zag geen andere uitweg. Ik heb hem daar alleen gelaten en dat had heel slecht kunnen aflopen”, vertelde Van den Broeck maandagavond emotioneel voor de camera’s. “Ik heb er nog altijd spijt van.”

De tools vinden om niet meteen weg te lopen van situaties die ze niet onder controle heeft. Dat hoopte ze te bereiken tijdens haar deelname aan Special forces: wie durft wint. “Het heeft nooit in mij gezeten, de step-up girl zijn.” Ook omdat haar vader militair is, is de wil om de finish te halen groot. Té groot zelfs.

LEES OOK. Lynn Van den Broeck doet mee aan ‘Special forces’: “Mijn papa was fier dat ik in zijn voetsporen trad”

Voor de lastige looptocht met een zandzak op de rug wist ze haar laatste krachten nog op te roepen, al leek het einde nabij. “Ik heb moeite met falen. Ik ga niet snel zeggen: nu laat ik het erbij.” Dat bleek ook. Toen ze niet veel later een waterval moest beklimmen, leek het alsof alles tegelijk toesloeg. De vermoeidheid, mentaal en fysiek, en de angst. Van den Broeck verstijfde en kon zelfs niet aan de klim beginnen.

“Ik heb moeite met falen. Ik ga niet snel zeggen: nu laat ik het erbij”

Lynn Van den Broeck

Actrice

Over and out dus, maar ze kreeg de woorden ‘ik stop’ niet uitgesproken. Het was instructeur Kevin die zei waar het op stond. “Dit is geen schande. Je hebt je honderd procent gegeven. Denk je dat je vader nu niet trots zal zijn?”

LEES OOK. Lynn Van den Broeck wil ooit een trio met lief Mathias en een vrouw hebben: “Maar dat is niet zo makkelijk als je bekend bent...”

Toen waren ze nog met negen, en straks misschien zelfs met acht. Gers Pardoel maakte maandagavond niet bepaald een goeie indruk, nadat hij tegen directe orders in toch een deoroller meesmokkelde naar het kamp. Toen hem tijdens een confrontatie werd gevraagd of hij er überhaupt nog zin in had, aarzelde hij. En hop, daar was de eindgeneriek. Wordt vervolgd.

LEES OOK. Gers Pardoel in de clinch met chef in ‘Special forces’: “Als je hier niet wil zijn, ga dan weg”

‘Special forces: wie durft wint’, elke maandag om 20.40 uur op VTM

(dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER