© BFM

Brand richt grote schade aan in loods

Het heeft maandagavond laat gebrand in de loods van een kippenkwekerij in de Boterhoek in Sint-Katelijne-Waver. De loods liep aanzienlijke schade op. Gelukkig zaten er op het moment van de brand geen kuikens of kippen in het gebouw.

tdk

De kippenkweker verwachtte naar verluidt dinsdag een lading kuikens. Die zouden onderdak krijgen in de loods en er verder gekweekt worden tot volwassen kippen. Nauwelijks enkele uren voor de levering ontstond er brand in de loods.

“Bij onze aankomst sloegen de vlammen al door het dak”, zegt brandweerkapitein Tim Jacobs van de post Putte van hulpverleningszone Rivierenland. “Het grootste deel van de duizend vierkante meter grote loods stond toen al in brand langs de binnenzijde. In het gebouw lag vooral hooi opgeslagen en de loods was voorzien van heel wat isolatiemateriaal. Dat zorgde ervoor dat het vuur snel kon ontwikkelen.”

© BFM

De brandweer maakte openingen in de wand van de loods zodat er van de buitenkant kon geblust worden. Uiteindelijk kreeg de brandweer de vlammen vrij snel onder controle. Toch is de schade aanzienlijk.

Asbest?

Omdat het niet zeker was of er asbest in de dakbedekking van de loods zat, werden er metingen uitgevoerd in de buurt. De metingen bleken evenwel negatief.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Mogelijk is er iets misgelopen bij de verwarming van de loods, al is dat op dit ogenblik nog niet helemaal duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER