Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetje

De houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan.

bepr

Het bruggetje is een verbindingsweg voor fietsers en schoolkinderen. Zonder voorafgaande melding is ze maandag plots afgesloten, met als gevolg dat veel schoolkinderen die dagelijks gebruikmaken van het bruggetje plots een grote omweg moesten maken. Veel kinderen uit Pulle, Viersel, Zandhoven stonden zo voor een voldongen feit. Blijkbaar was niemand op het gemeentehuis op de hoogte van deze werkzaamheden, wat toch wel heel vreemd is”, zegt N-VA-lijsttrekker Jan Verbraecken.

Schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V) verduidelijkt dat de werkzaamheden uitgevoerd worden door De Vlaamse Waterweg, dat instaat voor het beheer. “Dat heeft eerder een vergunning aangevraagd, maar blijkbaar is de datum gewijzigd naar een vroeger moment. Daarna is er geen communicatie meer gebeurd naar onze diensten en daarom waren we niet op de hoogte. De schilderwerkzaamheden nemen wellicht de rest van de week in beslag”, zegt de schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER