Tesla Model S
Volledig scherm
Tesla Model S © Tesla

Tesla verslaat Mercedes en BMW in de topklasse

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de Duitse autofabrikanten verslagen in de topklasse. Vorig jaar werd de Tesla Model S in Europa meer verkocht dan de Mercedes S-Klasse, BMW 7 Serie en Audi A8. 

19 reacties

  • Werner De coninck

    6 jaar geleden
    Kijk eens naar de povere, goedkope afwerking!
  • Pierre Dijk

    6 jaar geleden
    Kwalitatief en zelfs technologisch is een Tesla absoluut niet te vergelijken met Audi en co! Ze worden fiscaal nog eens gesteund. Iets wat vooral de bedrijfsleiders overhaalt om een Tesla te nemen, maar niet jan modaal!
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Een Tesla vergelijken met een Mercedes S klasse getuigd van hoogmoed. Dat Trump zo iets zou zeggen, ok, maar een journalist? S staat een paar trappen hoger dan een Tesla qua comfort en rijgenoegen. Hij accelereerd niet in 2 sec. naar honderd km/h maar je hebt ook geen 45 min. nodig om hem verder te laten rijden als de brandstof op is. En de centrale huisbioscoop vooraan in de Tesla mogen ze ook hebben.
  • Luc D'haese

    6 jaar geleden
    De verschillen zijn groot op alle vlakken. Tesla maakt op iedere auto mega verlies, de andere mega winst. Verder, landen zoals België krijgen auto’s als Tesla bijna gratis, neen niet de modale burger, daar legt vadertje staat niet de helft bij!
  • Ben Martens

    6 jaar geleden
    Tesla's zijn 120% fiscaal aftrekbaar, meer moet je daar niet achter zoeken. Die Tesla's worden toch enkel maar gekocht door zelfstandigen en bedrijven, omdat ze zo fiscaal interessant zijn. En na 4 jaar weg en terug een nieuwe om af te trekken. Moest ik als particulier zo veel geld moeten geven voor een luxewagen, dan zou ik toch zeker geen Tesla kopen.