Ook Monique (84, rechts) kon een nieuw paar schoenen op de kop tikken.© yjs

Leerlingen OLVP en Torfs brengen schoenenwinkel naar bewoners van woonzorgcentrum: “Zelf gaan shoppen, gaat al wat moeilijker”

Sint-Niklaas -

De bewoners van woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat in Sint-Niklaas hebben dinsdagmiddag naar hartelust schoenen gepast en gekocht. De vijfdejaarsleerlingen van OLVP en schoenenwinkel Torfs sloegen de handen in elkaar om de schoenen tot in het woonzorgcentrum te brengen. “Zowel leerlingen en verkoopsters als bewoners halen hier veel voldoening uit.”

Yannick Joos

“Veelal doen ouderen beroep op vrienden of familie om nieuwe schoenen of een handtas te kopen, aangezien zelf gaan shoppen al wat moeilijker gaat”, vertelt teamverantwoordelijke Marlies Poppe van WZC De Spoele. “Als woonzorgcentrum vinden we het belangrijk dat onze bewoners hun autonomie behouden en zelf nog zoveel mogelijk de regie over alledaagse zaken in handen hebben. Daarom is dit initiatief bijzonder fijn.”

Praktijkervaring

Dankzij de leerlingen van het vijfde jaar onthaal, organisatie & sales van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie kregen inwoners de kans om een nieuw paar schoenen op de kop te tikken in hun eigen verblijfplaats. “Samen met schoenen Torfs wilden we onze leerlingen de kans geven om praktijkervaring op te doen”, zeggen leerkracht Bouchra Achahbar en pedagogisch directeur Wim Gillis. “Daarnaast is een woonzorgcentrum niet meteen een plek waar onze leerlingen vaak mee in contact komen en vormt het zo tegelijk een verrijking.” (Lees verder onder de foto)

De verkoopsters van schoenen Torfs zorgden voor een assortiment op maat voor de ouderen.© yjs

“We proberen de winkel met een assortiment op maat tot in het woonzorgcentrum te brengen en de bewoners bij te staan met advies op maat”, vertellen Toon Torfs en Ellen Vanden Houwe van schoenen Torfs. “De ouderen vormen overigens een bijzonder dankbaar publiek, waardoor ook onze verkoopsters er veel voldoening uithalen.”

Ook de 84-jarige Monique Joossens kop een nieuw paar schoenen op de kop tikken. “Ik ben heel content met mijn nieuwe zomerschoenen. Ook de leerlingen en het winkelpersoneel hebben me goed geholpen en waren bovendien bijzonder vriendelijk”, besluit Monique.

Na het shoppen werden de bewoners getrakteerd op een stukje taart.© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER