Baby overleden langs spoor: moeder aangehouden en in verdenking gesteld van kindermoord

© HSB

De moeder die samen met haar overleden baby aangetroffen werd langs de spoorlijn Brussel-Ottigny is aangehouden. Na verhoor door de onderzoeksrechter, is de vrouw in verdenking gesteld van kindermoord en vrijdagavond aangehouden. Dat bevestigt het parket van Brussel. Een autopsie zal moeten uitwijzen hoe het kind overleden.

adm

De moeder die zwaargewond aangetroffen werd langs het spoor Brussel-Ottignies, ter hoogte van Watermaal-Bosvoorde, is aangehouden op verdenking van kindermoord. “Het is momenteel niet duidelijk hoe het kindje is overleden, maar de onderzoeksrechter zag genoeg elementen om haar in verdenking te stellen van kindermoord, de vrouw is intussen aangehouden”, aldus parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Het is alsnog niet duidelijk hoe het kindje is overleden. Het lichaampje vertoont zware kwetsuren, maar “de moeder heeft het alleszins niet op de sporen gelegd”, vertelt de parketwoordvoerster nog. Een autopsie moet duidelijkheid brengen.

Donderdag

Beide slachtoffers werden donderdag rond 9.45 uur aangetroffen, tussen het station van Watermaal-Bosvoorde en dat van Groenendaal. “Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de baby overleden”, zei de parketwoordvoerster donderdag. “De vrouw is zwaargewond en is in kritieke toestand voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket werd ingelicht en heeft de wetsdokter en het lab van de federale politie ter plaatse gevraagd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen