© atv

Verkoop van Beerschot niet meer aan de orde: “United World engageert zich om bij de club te blijven”

Vrijdagnamiddag hielden de aandeelhouders van Beerschot overleg. De verkoop van de club stond op de agenda, maar die gaat niet door.

havg

“Vooreerst werd er duidelijkheid geschept over de mogelijke verkoop van de club. Die is momenteel van tafel. United World engageert zich om bij Beerschot te blijven en haar rol als hoofdaandeelhouder verder op te nemen”, deelden de Mannekes mee op hun webstek.

“Stabielere financiën”

“Er was reeds een budgetprojectie goedgekeurd die ook in het licentiedossier opgenomen was. De afgelopen weken werd dat budget performanter gemaakt om zo de uitdagingen in de Jupiler Pro League aan te kunnen gaan. Meer bepaald om te beantwoorden aan de aanbevelingen en plannen van de sportieve cel.”

“In dit nieuwe budget wordt er bovendien extra aandacht besteed aan de uitbouw van algemene operationele werking bij Beerschot. Dit zal de club extra slagkracht geven op vlak van mankracht, software en verbeterde infrastructuur.

De goedkeuring van dit budget betekent dat de financiële situatie van de club stabieler wordt. Het stelt Beerschot ook in staat om een inhaaloperatie te bewerkstelligen op vlak van de uitstaande operationele schulden. Dit garandeert een financieel gezondere club op lange termijn.”

De club wil ook zo snel mogelijk twee kunstgrasvelden aanleggen op de jeugdsite in Wilrijk. “Tegelijkertijd wordt het nodige gedaan om een nieuw jeugdcomplex te realiseren. Dit project werd opnieuw bekrachtigd als een absolute prioriteit voor de club.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer