© Johnny Geurts

Woning onbewoonbaar na zware brand in Rekem: “Moeilijk om brand te bereiken”

Lanaken -

In de Veldstraat in Rekem (Lanaken) is woensdagnamiddag rond 15.30 uur een brand uitgebroken op de zolderverdieping van een woonhuis. De woning is onbewoonbaar. “Het vuur zat tussen de gyproc en het gebinte, waardoor het moeilijk te bereiken was.”

Johnny Geurts en Olivier Simons

Het was schrikken voor de bewoners van een huis in de Veldstraat in Rekem toen er woensdag rond 15.30 uur brand uitbrak. “We zaten met de drie kinderen buiten toen de buurman plots riep dat er rook uit het dak kwam”, vertelt het jonge echtpaar. “We keken omhoog en hebben meteen de hulpdiensten verwittigd. De zolderverdieping is mooi ingericht. Er is ook een badkamer. Al het speelgoed van de kinderen en andere materialen staan er gestapeld.”

Kortsluiting

De brandweer Oost-Limburg rukte uit met het groot materieel, waaronder ook een ladderwagen. “Het vuur zat op de eerste verdieping tussen de gyproc en het gebinte”, zegt Andy Knoors, officier van de brandweer Oost-Limburg, post Maasmechelen. “Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant hebben we alles moeten lostrekken om de brand te bereiken. Zo moesten we verschillende dakpannen weghalen. Daarom hebben de bluswerken ook twee uur geduurd.”

“De bovenverdieping van de woning liep zware brandschade op en ook de dakconstructie is beschadigd. Op het gelijkvloers is er waterschade door het blussen. De woning is dan ook onbewoonbaar. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een kortsluiting.”

© 112MeldingenLimburg

© Johnny Geurts

© Johnny Geurts

© 112MeldingenLimburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer