Bestuurder die zaterdag ongeval op E40 veroorzaakte waarbij zijn passagier overleed, is aangehouden

Sint-Lievens-Houtem -

De bestuurder van het voertuig dat zaterdag betrokken was bij een dodelijk ongeval op de E40 ter hoogte van Sint-Lievens-Houtem, is aangehouden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Brent Saey

Een personenwagen met Franse nummerplaat kwam zaterdag in de vroege ochtend tegen de middenberm terecht aan hoge snelheid. Het voertuig was tegen een ander voertuig op de middelste rijstrook gekatapulteerd en botste daarna tegen de betonnen middenberm. De auto ging over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand op de rechterrijstrook.

LEES OOK. Vrouw overleden na dodelijk ongeval met vier voertuigen op E40, snelweg richting kust is inmiddels weer vrijgemaakt

Een wagen die op het rechtse rijvak in de richting van Oostende reed, kon de gekantelde wagen niet meer kon ontwijken. De passagier van het gekantelde voertuig, een vrouw van 25 jaar met de Franse nationaliteit, kwam hierbij om het leven. (Lees verder onder de video)

Bij het ongeval waren vier voertuigen betrokken. De autosnelweg richting Oostende werd voor enkele uren afgesloten voor alle verkeer.

Aangehouden

De bestuurder van het Franse voertuig raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd nu onder arrest geplaatst.

De bestuurder van het voertuig dat aangereden werd door het Franse voertuig werd ook gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon ondertussen het ziekenhuis verlaten. (Lees verder onder de foto)

© cbh

Uit het politionele onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat de bestuurder van het Franse voertuig, een man van 32 jaar, voorafgaand aan het ongeval roekeloos tussen andere voertuigen laveerde met onaangepaste en overdreven snelheid. De man was ook onder invloed van alcohol.

De bestuurder verbleef tot woensdag in het ziekenhuis. Hij werd vandaag op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden wegens onopzettelijke doding. Hij werd overgebracht naar de gevangenis. Dinsdag zal de raadkamer in Oudenaarde beslissen of de man aangehouden blijft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen