© AFP

Getergde Lukaku toont tijdens viering doelpunt dat harde kritiek is aangekomen

Romelu Lukaku heeft revanche genomen voor alle kritiek die hij kreeg na zijn ongelukkige hoofdrol in de Manchester Derby van het voorbije weekend. Woensdagavond scoorde hij voor zijn club Manchester United een knappe kopbalgoal tegen Bournemouth in de Premier League. Vieren deed de duidelijk misnoegde Rode Duivel echter amper.

wic

Lukaku heeft enkele dagen na de Manchester Derby meteen weer gescoord voor zijn club Manchester United. Afgelopen weekend had de Rode Duivel een negatieve hoofdrol vertolkt in de topper tussen United en City. De Belg was bij beide tegendoelpunten betrokken en kreeg in de Engelse pers bakken kritiek te slikken.

© AFP

Tegen Bournemouth nam Lukaku echter wraak. De Rode Duivel klom het hoogst op een voorzet vanop links van Juan Mata en kopte zo de eerste beste kans van de avond voorbij een kansloze doelman Asmir Begovic in de hoek. Daarop liet de Belg zien hoe hard alle kritiek van de voorbije dagen was aangekomen: de duidelijk misnoegde spits vierde aanvankelijk niet en stapte gewoon terug richting middenstip, om uiteindelijk toch met een voorzichtig vingertje richting tribune uit te pakken. Voor Lukaku nog maar zijn tweede competitiedoelpunt sinds september… maar de Belgische spits draait nog steeds bovenin de topschuttersstand mee met negen treffers.

Bij die ene goal bleef het op Old Trafford, waardoor de goal van Lukaku meteen ook de drie punten opleverde voor Manchester United.

De Bruyne scoort en helpt City zo aan straf record

Manchester City zette zijn imposante reeks gewoon verder op het veld van Swansea. David Silva zette de Citizens op het uur op voorsprong en even later verdween een vrije trap van een verder niet zo dominante Kevin De Bruyne ineens in doel. Vlak na rust deed Silva de deur dicht met de 0-3, in het slot deed ook Sergio Agüero nog zijn duit in het zakje.

Manchester City blijft zo elf punten voorsprong behouden op Manchester United na een verbluffende 49 op 51. Het vestigde zo meteen ook een record: nooit eerder wist een club in de Engelse Premier League vijftien keer op rij te winnen.

Liverpool én Arsenal kunnen niet winnen, Tottenham lachende derde

Arsenal liet opnieuw punten liggen op bezoek bij West Ham. The Gunners kwamen niet verder dan een schot van Iwobi op de paal en mochten van geluk spreken dat een trap van Chicharito op de onderkant van de lat uiteenspatte.

Ook Liverpool kon niet winnen op de midweekspeeldag, waar Simon Mignolet verrassend niet in doel stond ten voordele van zijn concurrent Loris Karius. De Duitser hield zijn netten schoon, maar de sterke aanvalslinie van Liverpool kon niet tot scoren komen.

Grote winnaar van de speeldag is zo Tottenham Hotspur, dat gebruikmaakt van het puntenverlies van Arsenal en Liverpool om naar de vierde plek te springen. Goals van Serge Aurier en Son Heung-Min zorgden voor een 2-0 eindstand. Jan Vertonghen maakte de match vol, Mousa Dembélé viel halfweg de tweede helft in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal