Voedingssector slaat alarm over eiertekort
De kans dat u binnenkort meer moet betalen voor uw opwarmlasagne of croissant is reëel. Dat bericht De Tijd vandaag. De Belgische voedingsbedrijven kampen door de fipronilcrisis met een tekort aan eieren. Daardoor ligt de eierprijs dubbel zo hoog als normaal.
Onder andere La Lorraine, dat bakkers belevert, en Continental Foods, dat de sauzen van Devos & Lemmens maakt, melden dat ze hun kosten zien oplopen. "We zijn van plan om de kosten door te rekenen. Er lopen gesprekken met onze klanten", zegt La Lorraine-CEO Guido Vanherpe in De Tijd. Vooral de industrie wordt getroffen door de hoge eierprijs. Eieren die van de boer naar de winkel gaan hebben er minder last van.
Voor bedrijven die eieren breken en ze in vloeibare of poedervorm doorverkopen, is de situatie nog penibeler. "We kunnen niet genoeg eieren leveren aan onze klanten", zegt Johan Van Bosch, algemeen secretaris van de Unie van de Belgische Eiproductie. "We willen overmacht inroepen om de bestaande contracten met de voedingsnijverheid op te schorten."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Ruim 30.000 gepensioneerden verdienen centje bij
In 2015 hebben ruim 30.000 gepensioneerden gemiddeld 7.500 euro bijverdiend boven op hun pensioen. Dat blijkt uit cijfers van de minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine (MR), waarover Sudpresse vandaag bericht. -
Investeringsfonds CIM Capital komt met nieuw overnamebod op trailerafdeling Van Hool en belooft 700 jobs te redden
Het Belgische investeringsfonds CIM Capital, opgericht door Marc Van Hool, heeft een bod gedaan op de trailerdivisie bij Van Hool. Dat bevestigt een partner bij CIM Capital. 700 jobs zouden behouden blijven. -
-
Vakbond vraagt duizend extra aanwervingen in gezinszorg
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
arbeidsrecht
Nachtarbeid verder versoepeld voor onlinewinkels
Nachtarbeid in de sector van e-commerce zal nog meer worden versoepeld. Zo wordt nachtwerk al mogelijk vanaf 20 uur indien één vakbond zijn toestemming geeft. Bedrijven zullen binnen de onderneming akkoorden hierover kunnen afsluiten, buiten de sector om. -
PREMIUM24
PORTRET. Ook Marc Van Hool wilde bedrijf van zijn opa overnemen: zelfs Tom Waes en Marc Coucke vertrouwen hem hun centen toe
-
Christelijke vakbond dient stakingsaanzegging in bij luchthaven Charleroi
-
PREMIUM144
Voor koopkracht een zegen, voor concurrentie een vloek: experts pleiten voor aanpassing van automatische loonindexering
Voor de ene een zegen, voor de ander een vloek. De automatische loonindexering zorgt ervoor dat de lonen, uitkeringen en pensioenen in ons land automatisch de inflatie volgen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Professor en econoom Gert Peersman (UGent) pleit voor een afschaffing van het huidige systeem. Maar hoe? Wij bespreken drie alternatieven. -
Fusie tussen Crelan en Axa Bank leidt "op lange termijn" tot verlies van 150 banen
Als gevolg van de fusie van banken Crelan en Axa Bank wil de directie van de groep het met 150 voltijdse banen minder doen op de hoofdkantoren. Dat meldt ‘De Tijd’ en het nieuws wordt bevestigd door Crelan zelf. De woordvoerster van Crelan benadrukt dat de afbouw “op lange termijn” en via “natuurlijke afvloeiingen” zal gebeuren. -
Een job in Limburg? In deze sectoren maak je de grootste kans