© Bernadette Claes

© Bernadette Claes

© Bernadette Claes

© Bernadette Claes

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Natuurvereniging Orchis wandelt in Waterschei

Zondag 18 november was er een wandeling met natuurvereniging Orchis rond en op de mijnsteenberg in Waterschei (Genk). 44 wandelaars verkenden onder leiding van Patrick Meylaerts van de vereniging het gebied rond de terril van Waterschei.

Bernadette Claes

Startplaats voor de wandeling was het kerkhof van Waterschei, waarna door de heidevlakte van de Opglaberzavel en de Klaverberg werd gewandeld. Onderweg werd er historische uitleg gegeven en ook de natuurwaarde van het gebied werd in de aandacht gebracht. Nadien ging het richting terril, waarbij een deel van de wandelaars verkoos om rond de berg te wandelen. Een groot deel wandelaars koos ervoor om de terril te beklimmen. Op een lager gelegen plateau werd de wandeling dan door de hele groep voortgezet om te eindigen ter hoogte van het KRC Genk stadion en de parking van het kerkhof, waarbij de deelnemers vrij waren om een verdiend drankje te nuttigen in de cafetaria van het stadion of het vliegveld van Zwartberg.

De volgende wandelling van Orchis gaat door op 2 december in Borgloon. Samenkomst om 14 uur aan de St-Martinuskerk, Hoogstraat 1B in Gors-Opleeuw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer