Het conflict in de enclave Nagorno-Karabach is het onderwerp van een lezing bij het Davidsfonds in Gierle.© AP

Journalist Jens De Rycke geeft lezing over ‘vergeten oorlog’ in Nagorno-Karabach

Gierle -

Journalist en auteur Jens De Rycke komt op uitnodiging van het Davidsfonds op donderdag 25 april in Gierle (Lille) een lezing geven over de ‘vergeten oorlog’ in Nagorno-Karabach. De auteur geeft een inzicht in het complexe conflict in deze Armeense enclave in Azerbaidjan.

Onderzoeksjournalist Jens De Rycke bezocht als journalist meermaals de regio van Nagorno-Karabach. Tijdens de lezing op donderdag 25 april om 20 uur in de refter van de gemeentelijke basisschool in Gierle probeert hij een inzicht te geven in dit complexe conflict.

“In september 2023 laaide de oorlog terug op. Op dit moment is er een staakt-het-vuren omdat de president van Nagorno-Karabach beslist om zijn regering op te heffen op 1 januari 2024”, luidt het bij Maria Cerstiaens van het Davidsfonds van Gierle. “Met boeiende verhalen, historische context en actuele ontwikkelingen moedigt Jens De Rycke ons aan om na te denken over de impact van dit conflict op de regio en de bredere wereldorde. Na de lezing is er ruimte voor vragen en discussie, zodat we samen dieper kunnen ingaan op dit onderwerp en een dialoog kunnen voeren over mogelijke oplossingen en toekomstperspectieven.”

De toegangsprijs voor de lezing bedraagt 8 euro of 5 euro voor leden van het Davidsfonds. (bvdl )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille