Mortsel Leeft!: "Met minder schepenen besturen"

De lancering van de nieuwe beweging Mortsel Leeft! heeft heel wat rook doen opklaren. Het betekent het einde van oppositiepartij Mortsel Anders. En met een open vizier verklaren kopman Naranjo Decamps en de opvallende lijstduwer, Danny Van Clapdurp, resoluut voor bestuursdeelname te gaan.

Seppe Slaets

Mortsel Leeft! is het verlengde van de gelijknamige faceboekgroep die vooral met positieve berichtgeving de negatieve perceptie rond Mortsel tracht te counteren. In de toekomst wil het nu ook op politiek niveau meespelen. “Als een echte regenboogbeweging. Net zoals ons logo zijn we tegelijk rood, groen, blauw, geel en nog vele andere kleuren”, stelt Decamps. “Wij wonen hier gewoon graag. En we denken door direct contact met de inwoners er een nog betere stad van te kunnen maken.”

Een handvol speerpunten staan nu al centraal in het verkiezingsprogramma: van de omleidingsweg en een ondertunneling van het kruispunt Krijgsbaan-Antwerpsestraat mét fietsersbrug tot de aanstelling van een centrummanager. En het ijvert voor een stadsbestuur met minder schepenen. “Wij engageren ons, als we de kans krijgen in een coalitie te stappen, onze vaste job opzij te zetten geven. Niet meer cummuleren. Fulltime voor Mortsel gaan." De eerste drie plaatsen op de lijst van Mortsel Leeft! zijn respectievelijk gereserveerd voor Naranjo Decamps, Lieve Fierens en Eddy Cloostermans. Lijstduwer wordt Danny Van Clapdurp die eind 2017 de deur nog achter zich dicht trok bij Open Vld. “Ik ben ervan overtuigd dat we mee kunnen besturen”, zegt voormalig Unimo-voorzitter Van Clapdurp. “Kijk naar de gemeenten rondom ons zoals Boechout of Hove. Daar nemen ook niet-traditionele partijen deel aan het beleid. Zonder enige specifieke kleur of verzuiling.”

Foto Dirk VAN DE VELDE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER