© Geert Van de Velde

Imagine Dragons op Pukkelpop: een uurtje springen bij de psycholoog

Eerste indrukken zijn blijvend, moet Imagine Dragons zaterdagavond gedacht hebben. De fans waren nog niet opgewarmd of grote hit ‘Radioactive’ knalde al door de boxen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschijning van zanger Dan Reynolds gehad.

lmas

“Ik heb me jaren opgesloten gevoeld, maar nu ben ik eindelijk vrij. It feels good to be alive!” Dan Reynolds was gekleed als een man wie het niet kon schelen wat de wereld van hem dacht. Met enkel een purperen sportbroekje, hoge zwarte sokken en een bulkende bast die strakker gespannen stond dan de tentjes op camping Chill toonde de zanger de Pukkelpopweide wie baas is. Of met andere woorden: wie de voorbije dagen niet uren in de fitness had gespendeerd stond er zaterdagavond een beetje lullig bij. Denk er dan ook nog even de hydraulische lift bij die het viertal dramatisch – en vergezeld van een wolkje witte rook - het podium ophees en de scène is gezet om aan deze recensie te beginnen.

Choreografie

© Raymond Lemmens

Nu ja, als je opent met je bekendste nummer moet je het groot zien. Opzwepende drums, sneerharde gitaren en talloze CO2-knallen beloofden de start van een actieve set. De Pukkelpopweide was dan ook onmiddellijk mee: duizenden strotten werden opgezet bij ‘Radioactive’. Vervolgens trok Reynolds het publiek in op de tonen van ‘It’s Time’. Een beetje in het rond springen, de spieren extra aanspannen – als dat nog mogelijk was – even verlegen naar de fans lachen en de woorden nog wat harder grommen. “I’m never changing who I am!”. En dus ook niet de trucjes die hij bij elk optreden bovenhaalt. De doortocht van Imagine Dragons op Pukkelpop was de 91ste stop in de ‘Evolve World Tour’. Een mens zou voor minder al zijn bewegingen beginnen choreograferen.

Psycholoog

© Raymond Lemmens

Na recente hit ‘Whatever It Takes’ viel de show een beetje stil. ‘Yesterday’ en laatste nieuwe single ‘Natural’ konden nog niet op hetzelfde enthousiasme rekenen en ook ‘Shot’ haalde het tempo uit de set. En omdat de sterke band doorbroken was, nam Reynolds ons mee voor een gezamenlijk bezoekje aan de psycholoog. “Ik heb zelf lang in een depressie gezeten, dus ik wil jullie op het hart drukken dat dat niet iets is om je voor te schamen”, klonk het vervolgens. “Zoek hulp en laat anderen je helpen. Neem nooit je eigen leven, want dat is te waardevol.” Een positieve boodschap die in alle optredens centraal staat en Pukkelpoppers emotioneel naar het hoofd deed grijpen. De wei voor de Main Stage was ondertussen volgestroomd en kon de combinatie van bombastische hits en ‘feel good’-momentjes wel smaken.

Afsluiters van dienst waren radiohit ‘Thunder’, het door Disney-geïnspireerde ‘On Top Of The World’ en de emo-rocksong ‘Believer’. Pukkelpop sprong, zong en overwon samen zijn demonen. En hoe “zonder diepgang en een gebrek aan originaliteit” de band volgens critici moge zijn, wanneer je zingt voor jonge, fantasierijke geesten, is een blanco canvas misschien wel het beste wat er is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer