Google CEO Sundar Pichai.
Volledig scherm
Google CEO Sundar Pichai. © REUTERS

CEO Google reageert: "Beslissing EU is verontrustend signaal in het voordeel van betalende systemen"

De beslissing van de Europese Commissie om Google een boete van 4,3 miljard euro op te leggen, is een verontrustend signaal in het voordeel van propriëtaire of betalende systemen. Zo reageert de CEO van Google, Sundar Pichai, op de boete. 

16 reacties

  • Claude Deschildre

    6 jaar geleden
    Terechte boete, op de duur wordt mijn smartphone een plakboek van nutteloze apps die van alles opdringen. Na een update ineens ongevraagd google news!! Ik wil die zever niet. Smartphone volledig zot geworden na een aantal updates van Android.
  • Marc Wouters

    6 jaar geleden
    Ik vind dat hij gelijk heeft. Als je je succesvolle besturingssysteem gratis ter beschikking stelt mag je toch voorwaarden stellen zeker? Samsung en co hoeven daar toch niet op in te gaan en kunnen toch hun eigen systeem gebruiken. De vraag is hoe succesvol hun Galaxy's dan zorgen zijn. En zoals die CEO zegt een gebruiker moét die apps niet gebruiken. Apple mag letterlijk alles opdringen aan zijn klanten, omdat grey iOS niet ter beschikking stelt... Onzin.
  • Benny Coomans

    6 jaar geleden
    wij krijgen ook 6 belgische en 1 europese betalende regeringen onze strot ingeduwd, of we dit willen of niet we hebben geen keuze, gaan ze hier dan ook een 'gratis' alternatief aanbieden
  • Karel Vanblaere

    6 jaar geleden
    Hoe men het ook bekijkt denk ik niet dat dit ten goede zal komen voor de consument. Eind resultaat zal zijn half werkende androids met eigen dubieus OEM software of dure androids met trusted apps. Micrososft kreeg ook in het verleden een gelijkaardige boete voor browser keuze. Intussen zitten we op Win10 en krijgt niemand meer de vraag om te wisselen van browser maar blijkbaar niet meer belangrijk genoeg om toch nog verder te beboeten?
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Google praat ook naast de kwestie. de boete houd ook in dat via de verplichte apps malware word geinstalleerd om vrijwel alle gebruik van het toestel en gebruiker te volgen. Dit alles word opgeslagenn gefiltert en doorverkocht. Google maakt ook van gebruikers profielen, daarbij word zeer vaak de privacy geschonden. zeg nu zelf : wat heeft bv een app voor zaklamp te maken met uw opgeslagen contacten, fotos enz.... ? niets...