© Bart Van den Langenbergh

Drugsdealer gevat na achtervolging door politie: twintiger riskeert twee jaar cel

Turnhout/Lier -

Een 24-jarige man stond in Turnhout terecht voor de verkoop van cannabis en cocaïne. De politie kon de man in zijn auto in de Kempen onderscheppen na een achtervolging die startte in Lier.

De Limburger Y.S. (24) verscheen voor de rechter in Turnhout voor de handel in verdovende middelen. De jongeman liep op 7 december 2021 tegen de lamp na een achtervolging die gestart was in Lier.

“Onderweg werden allerlei spullen uit de auto gegooid. In de auto met Y.S. als bestuurder lagen een gebruikerhoeveelheid cannabis en twee voorgerolde joints. Een inzittende van de auto had 1.700 euro cash bij”, legde openbare aanklager Annelore Kennis uit. “In de gsm van S. stonden foto’s en filmpjes van cannabis en cocaïne en notities met namen, hoeveelheden en bedragen. Via Snapchat maakte S. reclame met termen als topkwaliteit.”

Het Openbaar Ministerie vroeg om de twintiger te veroordelen tot een celstraf van 24 maanden en een boete van 8.000 euro. In juli 2020 kreeg hij nog een voorwaardelijke celstraf van 36 maanden voor de handel in drugs.

De verdediging was eerder gewonnen voor een fikse werkstraf dan een celstraf. “Mijn cliënt heeft in opdracht van andere personen verdovende middelen rondgebracht. Het geld was niet voor hem bestemd. Hij wil zijn verantwoordelijkheid opnemen”, zei meester Robby Loos. Vonnis op 28 mei. ( bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout