© BELGA

Streep door de rekening van Belgian Cheetahs: Cynthia Bolingo geeft geblesseerd forfait voor cruciaal WK aflossingen

De Belgian Cheetahs moeten het komend weekend tijdens de World Relays op de Bahama’s zonder Cynthia Bolingo doen. Zij kampt met een achillespeesblessure. Dat schreef Le Soir dinsdagmiddag en is inmiddels ook bevestigd aan Belga.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Op de Bahama’s worden komend weekend de olympische tickets verdeeld. De top veertien plaatst zich voor Parijs. Na het uitvallen van speerpunt Bolingo kunnen de Belgian Cheetahs en de gemengde aflossing nog rekenen op Hanne Claes, Imke Vervaet, Camille Laus, Naomi Van Den Broeck, Liefde Schoemaker en Kylie Lambert.

Bolingo was mee op voorbereidingsstage naar Curaçao, maar daar liep ze een blessure op aan de achillespees. In plaats van door te reizen naar de Bahama’s, is ze al op de terugweg naar België. Ze is de snelste 400 meter-loopster van ons land en liep als enige ooit onder de 50 seconden op de 400 meter, vorig jaar op het WK.

België mikt op de Bahama’s op liefst vijf olympische kwalificaties: Belgian Tornados (4x400m), Belgian Cheetahs (4x400m), Mixed Relay (4x400m), Belgian Falcons (4x100m) en Belgian Rockets (4x100m).

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer