Direct naar artikelinhoud

Het weer: Diepe depressie op komst

Het rustige en zachte weer maakt dezer dagen plaats voor een wisselvalliger weerbeeld waarbij het soms stevig waait. Oceaandepressies bepalen het weer in West-Europa en dat betekent dat de herfst zich van een andere kant laat zien.

Het weer: Diepe depressie op komst
Beeld anp

Vanochtend voert de bewolking de boventoon en valt af en toe regen. In de middag wordt het vanuit het westen overwegend droog en breekt soms de zon even door. De maxima liggen rond 15 graden. De wind is matig tot krachtig en draait van zuidoost naar zuidwest. Aan zee waait het enige tijd hard, rond windkracht 7. In de avond zal het iets rustiger zijn.

Zaterdag trekt een diepe depressie over het Verenigd Koninkrijk naar de Noordzee. Het waait dan opnieuw flink. Vooral langs de kust kan het even stormachtig zijn. Ook vallen er buien, later afgewisseld met opklaringen. Het wordt zo'n 17 graden en dat is best zacht. De maxima van zaterdag staan in schril contrast met die van zondag. Dan stroomt koude lucht over het land en is het met 11 of 12 graden in de middag wel bekeken. Ook zondag blaast de wind nog flink door.

Volgende week waait het minder hard, maar het blijft wel wisselvallig met neerslag en soms zon. De temperatuur krabbelt iets op. 's Middags is het zo'n 14 of 15 graden.