Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Nieuws
Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.
anp
zondag 28 april 2024 om 04:42
Afbeelding
beeld anp

Het treinverkeer rondom Tilburg ligt twee volle weken stil, omdat er wordt gewerkt aan het spoor tussen de stad en Breda en tussen Tilburg en Vught. Er rijden vervangende stop- en snelbussen, maar reizigers moeten rekenen met een half uur extra reistijd.

Ook het treinverkeer van en naar Zwolle wordt tijdelijk gestaakt, van maandag tot en met woensdag, omdat er een viaduct wordt aangelegd. Zwolle vormt een belangrijk knooppunt voor het verkeer naar de noordelijke provincies. Donderdag en vrijdag rijden er geen treinen tussen Zwolle en Kampen en tussen Zwolle en ‘t Harde. Ook daar worden vervangende bussen ingezet.

Vanaf maandag tot en met zaterdag zijn er ook werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer. De NS raadt reizigers in Amsterdam aan met de metro te gaan of vanaf andere plaatsen via Amsterdam Zuid te reizen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Spullen gestolen na plofkraak telecomwinkel Beverwijk

Op het bedrijventerrein Midi Center in Beverwijk is een plofkraak gepleegd bij een telecomwinkel. Door een explosie werd de toegangsdeur weggeslagen en de verdachten hebben spullen uit de winkel gestolen.

Afbeelding

Meer dan 35.000 mensen omgekomen in Gaza door oorlog met Israël

35.034 inwoners van Gaza zijn omgekomen sinds de oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak op 7 oktober vorig uitbrak, meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. In die periode raakten 78.755 anderen gewond.

Afbeelding

Joost Klein geeft opnieuw teken van leven op Instagram

Joost Klein heeft opnieuw een klein teken van leven gegeven op Instagram. Op de pagina Eurovision 24 zette hij zondag een blauw hartje. Daarvoor was zijn laatste bericht in die groep een post over hoe op hem te stemmen als Nederlandse inzending op het Eurovisie Songfestival.

Afbeelding

Joost Klein niet met delegatie naar Nederland, geen persmoment

Joost Klein reist zondag niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, meldt AVROTROS. Ook is er geen persmoment in Malmö of op Schiphol.

Afbeelding

Buitenlandse media over songfestival: meest beladen editie ooit

Buitenlandse media berichten een dag na de finale van het Eurovisie Songfestival nog volop over de competitie. De winst van de Zwitserse inzending Nemo staat centraal in de berichtgeving, maar er is ook aandacht voor de onrust rond de Israëlische kandidaat Eden Golan en de disk..

Afbeelding

Meer dan 300 doden na plotse overstromingen in Afghanistan

In het noorden van Afghanistan zijn zeker 315 mensen om het leven gekomen en raakten 1600 anderen gewond door plotselinge overstromingen na hevige regenval op vrijdag. Dat meldt het ministerie van Vluchtelingen van de Talibanregering.