© Theo Derkinderen

Moeder straft dochter op ongepaste manier: voorwaardelijke straf geëist

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd tegen Rashida A. (30). De vrouw stond terecht omdat ze haar dochter zwaar had aangepakt.

tdk

Het was de school van de dochter die in juni van vorig jaar aan de alarmbel trok. Ze stelden vast dat het kind stukken matras aan het opeten was. Het meisje werd apart genomen voor een diepgaand gesprek en daaruit bleek dat ze geslagen werd door haar moeder.

“Uit het verhoor van het slachtoffertje bleek dat ze soms met een riem en zelfs met de gesp werd geslagen en dat ze ook moest poetsen terwijl haar moeder sliep. Ook moest ze met haar rug tegen de muur blijven staan of honderden keren door haar knieën buigen”, zei de openbare aanklager.

Advocate Lieve Peeters stond Rashida bij. “We ontkennen niet dat er vaak ongepaste straffen werden opgelegd, maar het slaan met een broekriem wordt wel formeel ontkend. Er werd mee gedreigd, maar er is nooit mee geslagen.”

De advocate schetste nog dat de dochter van Rashida pas acht jaar oud was toen ze naar België kwam. Op een moment dat haar moeder hier al een hele poos verbleef en al een relatie had met een andere man. “Iets wat voor wrijvingen zorgde. Maar mijn cliënte schaamt zich enorm en belooft dat ze zich niet meer zal misdragen tegenover haar dochter. Bovendien volgt ze therapie.” Vonnis op 19 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER