Daan is onderdeel van een community met adoptiekinderen: ‘We geven elkaar advies over racisme’

Interview
Daan de Kleuver (22) uit Ede had veel meer schermtijd toen hij niet goed in zijn vel zat. Nu houdt hij zich onder meer bezig met zijn opleiding schoenen ontwerpen en community’s met mensen die ook geadopteerd zijn.
Esther van Lunteren
maandag 13 mei 2024 om 18:23
'Zelf houd ik van de wat luxere en exclusievere schoenen en sneakers.'
'Zelf houd ik van de wat luxere en exclusievere schoenen en sneakers.' beeld Niek Stam

In deze serie geven jongeren hun – vaak dierbare – telefoon uit handen aan een journalist.

‘Mijn schermtijd? Even kijken. Best veel eigenlijk. Vandaag ruim tien uur, vorige week gemiddeld ruim zeventig uur. Mijn telefoon is best wel belangrijk voor mij. Mijn sociale leven is vooral daar. De schermtijd is al beter dan het was. 

Ik heb een screenshot bewaard van mijn schermtijd zo’n twee jaar geleden: 23 uur en 36 minuten staat erop. Ik zat toen niet goed in mijn vel en deed veel mobiele games, keek Netflix of scrolde op Insta. Nu is er zoveel in mijn leven veranderd dat ik daar geen tijd meer voor heb. Dat is trouwens ook beter voor mijn portemonnee. Gamen kan flink in de papieren lopen.’

WhatsApp-Community

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Teun Eijkelboom: ‘Spotify is – samen met WhatsApp - op het moment de meest gebruikte app op mijn telefoon.'

Teun (19) speelt christelijke muziek op stations. 'Vaak blijven veel mensen staan om te luisteren'

Voor Teun Eijkelboom (19) uit Gouda heeft tijd waarde. ‘Als iemand mijn tijd nodig heeft, dan mag daar wel iets tegenover staan. De moeite om mij te bellen bijvoorbeeld.’

Waarvoor stel je een kerkgebouw beschikbaar, en waarvoor niet? Concert Rozi Plain tijdens het Leffingeleuren-festival in de kerk van Leffinge.

Wat mag je wel én niet doen in een kerk? Vijf tips voor wie zijn kerkelijke ruimte wil verhuren

Een erotisch getinte film. Een hardrockconcert. Een bijeenkomst voor lhbti’ers. Niet alle activiteiten passen in een kerk. Waarmee moet je rekening houden bij de verhuur van gewijde of heilige ruimtes? Vijf adviezen.

Roeleke Klein Ikkink: 'Ik blijf een echte romanticus.'

Roeleke is bewust single: 'Ik trok mannen aan die eigenlijk helemaal niet goed voor me waren'

Roeleke Klein Ikkink (47) uit Rotterdam koos er de afgelopen jaren bewust voor alleenstaande moeder te zijn. 'Ik heb enorm veel geleerd door heel lang geen relatie te hebben.'

Reza vluchtte uit Iran: 'Ik ben dankbaar voor wat ik geleerd heb dankzij mijn trauma’s.'

Reza vluchtte uit Iran en woont al 18 jaar in dezelfde flat. 'Ik ben tevreden, misschien zelfs wel gelukkig'

De Iraanse Reza Gashtil (63) vroeg hier in 1987 politiek asiel aan. Hij integreerde razendsnel en hielp andere vluchtelingen. Gesprekken met psychologen die hij als tolk voor hen vertaalde, leerden hem weer voelen.

Marjolein Jonker woont in een tiny house. 'Ik ben vooral erg blij met de tuinkamer.'

Marjolein woont in een tiny house: 'Ik kan me geen leven meer voorstellen in een normaal huis'

Marjolein Jonker uit Olst was acht jaar geleden één van de eerste Nederlanders met een tiny house. 'Ik wilde meer groen om me heen en een kleinere ecologische voetafdruk. Dat ik goedkoper leef, is mooi meegenomen.'

Johanneke: ‘Gaandeweg ons huwelijk waren we veel meer over het werk gaan praten, in plaats van onze relatie te voeden.'

De liefde voor de zending dreef hen bijna uit elkaar: 'We waren collega's en geen lovers'

Het werk voor de zending is het fundament onder het huwelijk van Jonathan en Johanneke. Maar het gebrek aan rust en ruimte, hun eigen perfectionisme en het leven van giften zette hun relatie onder druk.