Meer raamsekswerkers gecontroleerd in Antwerpen, 1 sekscinema moet definitief dicht

Het prostitutieteam (PTA) van de Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdagochtend haar jaarverslag voorgesteld. Er werden in 2017 maar liefst 4.825 raamsekswerkers gecontroleerd, één sekscinema werd definitief gesloten.

JaTi

Het PTA volgt meer dan 1.000 sekswerkers in Antwerpen en voert controles uit naar onder meer escort, seksclubs en seksfeesten. Het team bestrijdt ook de loverboy-problematiek en patrouilleert in het Schipperskwartier om de straatcriminaliteit tegen te gaan.

Raamprostitutie

© LPA

In totaal staan er in de Scheldestad 1.513 unieke raamsekswerkers geregistreerd. Er werden 4.825 raamsekswerkers gecontroleerd, een pak meer dan in 2016.

Het prostitutieteam voerde controles uit in peepshows, in bars, in seksclubs, in parenclubs, bij georganiseerde gangbangs, in sekscinema’s, in erotische massagesalons,… Eén sekscinema werd definitief bestuurlijk gesloten.

Tippelprostitutie en mensenhandel

In 2017 waren er dertien tippels minder actief dan het jaar ervoor. Er werden bijna dubbel zoveel potentiële slachtoffers van mensenhandel geïdentificeerd.

Het jaarverslag werd voorgesteld door hoofdcommissaris Johan Hegge, teamleider en hoofdinspecteur Glenn de Vleesschauwer en burgemeester Bart De Wever.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© LPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER