maandag 18 juni 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tim Mueller (11) ziet Michael David (13) zijn kans gaan.  Jeffrey GAENS

AMERICAN FOOTBALL Limburg Shotguns - Brussels Tigers 35-16

Limburg Shotguns plaatsen zich voor finale play-offs

“Na vandaag kennen ze ons”

De Limburg Shotguns hebben zich met een overtuigende 35-16-zege tegen de Brussels Tigers geplaatst voor de finale van de play-offs van het America Football. Daarin nemen ze het op 30 juni in het Mijnstadion in Beringen op tegen de Brussels Black Angels. Een geëmotioneerde coach Jaycen Taylor lachte in zijn vuistje: “Bij de start van het seizoen kende niemand ons. Na vandaag zal dat anders zijn. En nu gaan we voor de titel.”

Het sprookje van promovendus Limburg Shotguns blijft maar duren. Na de kwalificatie voor de play-offs zit het team zowaar in de finale na een verrassend vlotte zege tegen de Tigers uit Brussel.

Coach Jaycen Taylor: “We begonnen de match als underdog maar dat is al het hele seizoen zo. Het klinkt als een cliché, maar mijn team heeft mijn wedstrijdplan tot in de puntjes uitgevoerd. Ik wist dat als ze dat konden doen, ze deze match ook gingen winnen.”

De Shotguns liepen nochtans al vroeg een achterstand op (0-8), maar onder impuls van een beresterke Jason Jackson gingen ze al snel over de Tigers (van 7-8 over 13-8 naar 19-8). Een bonus die de Limburgers nooit meer prijs gaven. In het laatste kwart voelden de Brusselaars de bui al hangen en lag de match in een beslissende plooi.

Na de match kreeg coach Taylor naar Amerikaanse traditie een ijsemmer over zich, alvorens de groep te feliciteren in een mooie speech. “Het is een gezegde dat vaak terugkomt in de grote Amerikaanse sporten: met een goede aanval win je matchen, maar met een ijzersterke verdediging win je kampioenschappen. Mijn team heeft dat vandaag op magistrale wijze onderstreept. We staan op één match van de titel.”

Uitblinker Jackson 

Quarterback Jason Jackson (27), een Amerikaanse militair die gestationeerd is in Kleine Brogel, gaf vier touchdown-passes en had daarmee een zéér groot aandeel in de zege. Ook de Duitser Tim Mueller maakte indruk met twee touchdowns.

Jackson: “Ik wil hier zeker niet alleen met de pluimen gaan lopen. Ik stip liever de prestatie van onze verdediging aan, die vandaag een beresterke match afleverde. Hun inzet en spel gaf de rest van de ploeg vleugels. Wat nu? Op naar die finale, he! We zijn zeker niet kansloos tegen regerend kampioen Brussels Black Angels. Als we de perfecte match spelen, komt de titel naar Limburg.”

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws